EMA 2022

EMA 2022 – 2. predizbor: Imamo novih ŠEST finalistov

Za nami je DRUGI predizbor

Za nami je drugi predizbor EME 2022, skozi katerega so gledalci in strokovna komisija izbrali še preostalih šest finalistov, ki se bodo predstavili v finalu EME, ki se bo v soboto, 19. februarja. Po mnenju gledalcev in strokovne komisije so se v finale uvrstili:

 • Hauptman – Sledim
 • Gušti feat Leyre – Nova romantika
 • Anabel – Tendency
 • Leya Leanne – Naked
 • BQL – Maj
 • LPS – Disko

Najprej je bil prvi predizbor

Letošnji izbor EMA nam prinaša obilico nove glasbe, saj smo tako na EMI Freš kot v obeh predizborih skupaj slišali 30 novih skladb. V prvem predizboru (dogajanju v green roomu si lahko ogledate TUKAJ) se je 5. februarja najprej predstavilo deset glasbenikov, in sicer: July Jones, David Amaro, Le Serpentine, Bowrain & Brina, LUMA, Stela Sofia, Jonatan Haller, Batista Cadillac, Zala Smolnikar in Manouche. V finale so se uvrstili Batista Cadillac (Mim pravil), July Jones (Girls can do anything), Stela Sofia (Tu in zdaj), Manouche (Si sama?), David Amaro (Še vedno si lepa) in LUMA (All in).

EMA 2022: Prvi predizbor
EMA 2022: Prvi šest finalistov Foto: Adrian Pregelj

Sledil je drugi predizbor

V drugem predizboru, 12. februarja, se je predstavilo prav tako deset glasbenikov, in sicer: Mia Guček, Gušti feat. Leyre, Klara Jazbec, Vedran Ljubenko, Leya Leanne, LPS, Anabel, BQL, Hauptman in Eva Moškon. Po predstavitvi vseh skladb je sledilo 10-minutno glasovanje in dobili smo še preostalih šest finalistov (kaj se je dogajalo v zakulisju si lahko pogledate TUKAJ), in sicer tri po telefonskem glasovanju in tri po glasovanju petčlanske strokovne žirije. To so (zapisani po naključnem vrstnem redu): Hauptman (Sledim), Gušti feat. Leyre (Nova romantika), Anabel (Tendency), Leya Leanne (Naked), BQL (Maj) in LPS (Disko). (Fotozgodba: Adrian Pregelj)

  Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
  +1
  2
  +1
  3
  +1
  0
  +1
  2
  +1
  0
  +1
  2
  +1
  2
  Twitter
  Back to top button