EMA 2022

EMA 2022 – 2. predizbor: Anabel: Obljubljam energičen in kreativen nastop

Anabel - Tendency

Na EMI 2022, ki jo bosta vodila Melani Mekicar in Bojan Cvjetićanin, se bo za evrovizijsko vstopnico skupaj borilo dvajset tekmovalcev, in sicer v vsakem predizboru po deset. Vse glasbenike tradicionalno predstavljamo tudi na Evrovizija.com.

V drugem predizboru bo kot sedma po vrsti na oder stopila Anabel, ki stavi na skladbo Tendency. Anabel je pevka, tekstkopiska in voditeljica jutranjega programa na Hitradio Center. Svojo glasbeno pot je zaela z zmago na festivalu Pop-Rock na RTV Slovenija leta 2017, ko je zmagala s pesmijo Ob kavi s katero je tudi postala najbolj predvajana novinka leta. S svojim drugim komadom Pozitiva je leto kasneje sodelovala na EMI 2018, za tem pa je izdala skladbe Klic stran, Mama, Rada v sodelovanji z producentom Žanom Serčičem in Moj si.

Pesem Tendency s katero se prijavla na letošnjo Emo je novo poglavje v njeni karieri, saj je pesem v angleščini in tudi prvi singl na njenem prvem albumu, ki izzide leta 2022.

Ali vas je presenetila odločitev strokovne komisije, da so vas izbrali za EMO 2022?
Odločitev strokovne komisije me ni presenetila, ker verjamem v svojo pesem Tendency. Sem pa bila zelo vesela, da so tudi oni v tej pesmi videli potencial. Pesem sem sicer napisala že nekaj časa nazaj in mislim, da je EMA prava platforma, da jo predstavim javnosti.

Kako bi se predstavili publiki?
Kot pravi moja nova pesem si vedno želim biti najboljša verzija same sebe. To je tudi moj življenjski moto.

Kaj menite, zakaj bi bili vi najboljši, da bi vas na koncu izbrali za zmagovalca EME 2022 oziroma za predstavnika Slovenije na Evroviziji 2022?
Prepričana sem, da Slovenija potrebuje nastop in izvajalca, ki odraža samozavest, originalnost, dobro energijo in kreativno, kar boste tudi videli na odru EME.

Anabel
Anabel bo konec letošnjega leta izdala svoj prvi album. Foto: Katja Grobelnik

Kaj so/bodo vaši aduti na odru EME 2022?
Dober vokal, karizma in sproščenost.

Kakšen nastop obljubljate, kako se pripravljate?
Obljubljam energičen in kreativen nastop. Z menoj na odru bodo štiri odlične plesalke, s katerimi sem se med vajami tudi zelo spoprijateljila.

O čem govori vaša skladba?
Pesem Tendency govori o tem, da je vsaka star v življenju lekcija, da se sproti učimo in da poskušamo skozi življenje vedno biti najboljša verzija samega sebe.

Če bi slučajno zmagali na EMI 2022, kaj lahko pričakujemo od vas v Torinu ter kaj bi za vas pomenil nastop na tem glasbenem odru?
Zagotovo bi v Torinu opozorila nase in Slovenijo. Plesni nastop bi bolje dodelali, ker bi imeli do samege nastopa več časa za priprave. Nastop na tako velikem odru bi zame pomenil, da se lahko predstavim širši javnosti in odlično izkušnjo v glasbeni karieri.

Anabel
Anabel na odru EME 2022 ne bo sama. Foto: Katja Grobelnik

Koliko časa že spremljate Evrovizijo?
Since forever (Že od nekdaj). Z bratom znava venček zmagovalnih pesmi od leta 2002. (smeh)

Katera evrovizijska pesem vam je najljubša ter kateri od naših predstavnikov vas je do danes najbolj navdušil?
Zagotovo sem si zapomnila nastop Maje Keuc.

Če damo EMO in Evrovizijo ob stran, kaj vse lahko še pričakujemo od vas v letu 2022?
Leto 2022 bo zame zelo pestro, ker sem lansko leto bila med karanteno zelo kreativna. Proti koncu leta bom izdala svoj prvi album, na katerem boste lahko slišali tudi pesem Tendency.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
3
+1
0
+1
2
+1
0
+1
1
+1
0
+1
2
Twitter
Back to top button