EMA 2022

EMA 2022 – 2. predizbor: Leya Leanne: Nastop bo dodelan in bolj karizmatičen od EME Freš

Leya Neanne - Naked

Na EMI 2022, ki jo bosta vodila Melani Mekicar in Bojan Cvjetićanin, se bo za evrovizijsko vstopnico skupaj borilo dvajset tekmovalcev, in sicer v vsakem predizboru po deset. Vse glasbenike tradicionalno predstavljamo tudi na Evrovizija.com.

V drugem predizboru bo kot peta po vrsti nastopila Leya Leanne, ki smo jo pobližje spoznali že v šovu EMA Freš, kjer si je s pesmijo Naked pripela vstopnico za EMO. Leya Leanne od malih nog obožuje glasbo. Kot majhna deklica je s petjem nastopila na različnih prireditvah, zato je že takrat vedela, da je to nekaj, kar želi početi v življenju. Svojo pot kot avtorica in izvajalka je začela v osnovni šoli. Svojo prvo izdano pesem z naslovom Ritm v srce je napisala leta 2016. Maja 2017 je napisala besedilo in upesnitev pesmi za glasbenika in pevca Žana Serčiča z naslovom Tebe ne dam, ki sta jo februarja 2019 izdala kot duet. Zadnja izdana avtorska pesem z naslovom Sede je bila ustvarjena in izdana leta 2020 v sodelovanju z Ervinom Tršeličem.

Trenutno ustvarja veliko novih pesmi, ki bodo izšle na njenem prvem EP-ju v letu 2022.

Ali vas je presenetila odločitev strokovne komisije, da so vas izbrali za EMO 2022?
Ne vem, če je presenetila prava beseda, saj sem močno verjela v svojo pesem, vsekakor pa sem bila presrečna, ko sem videla, da mi je uspelo in da jim je bilo moje delo všeč.

Kako bi se predstavili publiki?
Sem 21-letna Kranjčanka, ki poje, piše pesmi in dela produkcijo glasbe. Poleg tega študiram podjetništvo, zelo pa me veselijo tudi ples in večino športov z žogo.

Kaj menite, zakaj bi bili vi najboljši, da bi vas na koncu izbrali za zmagovalca EME 2022 oziroma za predstavnika Slovenije na Evroviziji 2022?
Pesmi Naked sem se lotila res s srcem in nisem ciljala na to, da mora nujno biti to nekaj, kar je usmerjeno le v Evrovizijo, ampak tudi izven tega. Poleg tega pa me je pri ustvarjanju pesmi vodila zgolj strast in ljubezen, ki upam, da so jo in jo še bodo začutili gledalci/poslušalci šova.

Leya Leanne
Leya Leanne na odru EME Freš 2022. Foto: Jan Pintar

Kaj so/bodo vaši aduti na odru EME 2022?
Moj adut je zagotovo vokal, ostalo pa naj zaenkrat ostane presenečenje.

Kakšen nastop obljubljate, kako se pripravljate?
Nastop bo sigurno dodelan in bolj karizmatičen od EME Freš. Pri tem pa mi pomaga moja super ekipa plesne šole Spice, v kateri tudi vadimo, da bo nastop zanimiv.

O čem govori vaša skladba?
Govori o tem, da močno ljubiš neko osebo, kateri tudi zaupaš, izpoveš vsa čustva in v bistvu se žrtvuješ ter se v celoti predaš tej osebi, ki te na koncu pusti na cedilu. Tako ugotoviš, da so bile vse izgovorjene besede in obljube laž, kar te je zelo prizadelo in si samo želiš, da bi jo lahko izbrisal iz svojega življenja, ampak ji nikakor ne moreš uiti. Torej na koncu ostaneš sam, v svoji “goli koži”, brez maske na obrazu, torej ‘Naked’.

Če bi slučajno zmagali na EMI 2022, kaj lahko pričakujemo od vas v Torinu ter kaj bi za vas pomenil nastop na tem glasbenem odru?
Pričakujete lahko sigurno en tak ‘performance’ poln emocij in magičnosti, ki se bo ob priložnosti, da pridem na Evrovizijo, samo še stopnjeval in postal ekstravaganten. Zame bi nastop v Torinu pomenil res neko potrditev, da me ljudje čutijo in so z mano. To je festival, kjer smo lahko to kar smo, brez predsodkov, združuje pa nas nič drugega kot pa ljubezen do glasbe in to je najbolj pomembno, da to delaš, ker imaš to rad in z nobenim drugim razlogom.

Leya Leanne
Nastop za EMO 2022 bo, kot pravi, dodelala. Foto: Jan Pintar

Koliko časa že spremljate Evrovizijo?
Evrovizijo spremljam že odkar vem zase, vendar, da pa sem jo dejansko začela zares razumeti in doživljati na pravilen način pa je od leta 2015 dalje.

Katera evrovizijska pesem vam je najljubša ter kateri od naših predstavnikov vas je do danes najbolj navdušil?
Sama na dnevni bazi spremljam in raziskujem moderno glasbo povsod po svetu in to mi je užitek, zato mi je bil res všeč Benjamin Ingrosso – Dance you off, ker ima tak ‘groovy komad’, ki bi lahko konkuriral svetu. Je pa bolj radijski … Drugače mi je bil noro dober tudi Kristian Kostov – Beautiful Mess. V Sloveniji pa seveda Maja Keuc, njen vokal je božanski. Kot majhna deklica pa sem neprestano prepevala pesem Stop od Omarja Naberja, ki je bil na skrivaj tudi moja otroška simpatija. (smeh)

Če damo EMO in Evrovizijo ob stran, kaj vse lahko še pričakujemo od vas v letu 2022?
Od mene lahko pričakujete, ne glede na izid, mnogo nove glasbe z vsestranskim artističnim pridihom in pa, če bo šlo vse po maslu, prvi EP, kjer me boste lahko spoznali na še bolj osebni ravni.

https://www.facebook.com/watch/?v=940227106692917&ref=sharing

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
1
Twitter
Back to top button