EMA 2022

EMA Freš 2022: Imamo zmagovalce!

Po EMI Freš sledi EMA

Pa je za nami EMA Freš 2022! Čeprav rahlo sterilno in na trenutke (preveč) resno dogajanje – sploh ker gre to za oddajo mladih, ki si polni energije, smo lahko vseeno zadovoljni, da se je glasbena in evrovizijsko obarvana oddaja sploh zgodila. Na koncu se je po vseh spletnih dvobojih in trobojih 14 finalistov v studiu 2 še zadnjič pomerilo za uvrstitev na EMO 2022.

Mia Vučković – Telenovela, De Liri – Obstajam, Jon Vitezič – Jesus Style, INA – Moj dopamin, Marijan & Špela – I Am So in Love, Stela Sofia – Tu in zdaj, Leya Leanne – Naked, Nika S. – Počakaj me, Katja Kos – Deadly Flower, Jaka Hliš – Svoje sreče krojač, Anja Vodošek – Maniac, Emma – Moja sreča, LPS – Disko in še LUMA – All In so svoje delo – če pomislimo, da jo to za mnoge prvi večji javni nastop – opravili z odliko. So bile tudi pesmi odlične? Te so bile, kakršne so bile! Ene brez energije, druge klasično festivalske oziroma popevkarske, tretje nekje vmes, četrtim pa bi lahko brez slabe vesti dejali nebodigatreba. Sicer pa sto ljudi, sto različnih okusov, kajne?!

Na koncu so si vstopnico za EMO 2022 pripeli štirje glasbeniki, ki so na eni strani prepričali ljudstvo in na drugi strani strokovno žirijo, ki so jo sestavljali sestavljali pevka in glasbenica Maja Keuc – Amaya, urednica oddaj v Razvedrilnem programu TV Slovenija Maša Kljun in skladatelj Matjaž Vlašič. Zmagovalci EME Freš so:

 • LUMA – All In
 • Stela Sofia – Tu in zdaj
 • LPS – Disko
 • Leya Leanne – Naked

Kdo izmed četverice je prepričal ljudstvo in kdo stroko, bo sicer znano po EMI 2022, torej po 19. februarju, saj TV Slovenija tega sedaj (še) ne želi razkriti, češ da ne bi vplivala na potek EME.

Arne, Melani Mekicar in Eva Boto
Arne, Melani Mekicar in Eva Boto so bili voditelji EME Freš. Foto: Jan Pintar

Kaj sledi po EMI Freš?

Prve tri februarske sobote bodo na TV Slovenija 1 rezervirane za izbor EMA 2022. V dveh predizborih bomo slišali 20 tekmovalnih skladb, 16 uveljavljenih glasbenikov in 4 zmagovalcev Eme freš. Gostitelja vseh treh večerov bosta voditeljica Melani Mekicar ter glasbenik in pevec skupine Joker Out Bojan Cvjetićanin.

Prvi predizbor bo v soboto, 5. februarja, ob 20.20 z neposrednim prenosom na TV SLO 1. Nastopilo bo osem uveljavljenih glasbenikov in dva zmagovalca Eme freš v naslednjem vrstnem redu: July Jones, David Amaro, Le Serpentine, Bowrain & Brina, LUMA, Stela Sofia, Jonatan Haller, Batista Cadillac, Zala Smolnikar – Z Á L I in Manouche.

Teden dni kasneje, 12. februarja, ob 20.20 boste lahko na TV SLO 1 spremljali še drugi predizbor, v katerem boste slišali še 10 novih skladb, ki jih bodo izvajalci predstavili v naslednjem vrstnem redu: Mia Guček, Gušti feat. Leyre, Klara Jazbec, Vedran Ljubenko, Leya Leanne, LPS, Anabel, BQL, Hauptman in Eva Moškon.

Iz vsakega predizbora se v finalni izbor uvrsti šest skladb (tri po telefonskem glasovanju in tri po glasovanju žirije). V finalnem izboru, ki bo v soboto, 19. februarja, ob 20.20 na TV SLO 1 se bo tako predstavilo 12 skladb. Zmagovalna skladba bo določena na podlagi telefonskega glasovanja in glasovanja petih žirij v razmerju 50-50.

In še vzdušje med razglasitvijo rezultatov

REZULTATI ANKETE

EMA Freš 2022: Kako ste zadovoljni z razpletom izbora?

 • Upam, da bo EMA veliko boljša. (40%, 78 glasov)
 • Brez pripomb, zmagali so moji favoriti. (34%, 66 glasov)
 • Imel sem druge favorite. (15%, 29 glasov)
 • Žal sem razočaran nad razpletom. (10%, 20 glasov)

Skupno glasov: 193

Nalaganje ... Nalaganje ...
  Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
  +1
  4
  +1
  3
  +1
  0
  +1
  1
  +1
  1
  +1
  0
  +1
  0
  Twitter
  Back to top button