EMA 2022

EMA 2022 – 2. predizbor: Vedran Ljubenko: Imel bom verjetno najbolj izvirno pesem in odrski nastop

Vedran Ljubenko - H2O dieta

Na EMI 2022, ki jo bosta vodila Melani Mekicar in Bojan Cvjetićanin, se bo za evrovizijsko vstopnico skupaj borilo dvajset tekmovalcev, in sicer v vsakem predizboru po deset. Vse glasbenike tradicionalno predstavljamo tudi na Evrovizija.com.

V drugem predizboru bo kot četrti po vrsti nastopil Vedran Ljubenko, ki stavi na skladbo H2O dieta. Vedran Ljubenko je tisti glasbenik, ki svoj glasbeni talent brusi že od desetega let dalje, in sicer z nastopi v zborih, igranjem kitare in klavirja. Javnosti je postal znan s sodelovanjem v oddaji The Voice, kjer se je uvrstil v finale. Poleg tega pa je velikokrat nastopal tudi v priljubljeni hrvaški glasbeni oddaji A strana, kjer je izvedel več kot 40 pesmi.

Vedran Ljubenko je prvi umetnik na Hrvaškem, ki je svoj novi projekt predstavil v obliki multimedijskega umetniškega filma, ki ga sestavljajo trije video posnetki.

Ali vas je presenetila odločitev strokovne komisije, da so vas izbrali za EMO 2022?
V veliko čast mi je bilo biti izbran v državi, kjer se doslej še nisem imel priložnosti se glasbeno izražati. Na nek način mi je bila to potrditev, da je to, kar delam, dobro in kakovostno.

Kako bi se predstavili publiki?
Publiki bi se predstavil kot izvajalec, ki združuje melodije in žanre, ki si jih drugi izvajalci ne bi upali narediti. Z dobrimi skladbami želim razširiti meje glasbe in povezati nezdružljivo.

Kaj menite, zakaj bi bili vi najboljši, da bi vas na koncu izbrali za zmagovalca EME 2022 oziroma za predstavnika Slovenije na Evroviziji 2022?
Imel bom verjetno najbolj izvirno pesem in odrski nastop, ki ljudi ne bo pustil ravnodušnih. Zaenkrat lahko razkrijem, da bo veliko zabavnih delov. Potrudili se bomo, da naredimo resnično dobro predstavo.

Kaj so/bodo vaši aduti na odru EME 2022?
Moji aduti oziroma aduti celotne ekipe bodo preplet plesa in drugačne glasbe. Željni smo zmage!

Kakšen nastop obljubljate, kako se pripravljate?
Priprave potekajo že kar nekaj časa, ekipa vadi, tako da smo pripravljeni za nastop na odru EME. Kot sem že dejal, obljubljam prav poseben nastop in ne nazadnje dobro zabavo.

O čem govori vaša skladba?
Pesem govori o pijanosti in treznosti dan zatem … (smeh)

Če bi slučajno zmagali na EMI 2022, kaj lahko pričakujemo od vas v Torinu ter kaj bi za vas pomenil nastop na tem glasbenem odru?
Če osvojim EMO, lahko pričakujete še veliko dodatnih elementov, ki jih lahko predstavim prav na odru in kakopak, da naredim dober šov program.

Koliko časa že spremljate Evrovizijo?
Vsako leto si pogledam posnetke pesmi. Nič drugače bi bilo lani, ko je bilo precej odličnih nastopov.

Katera evrovizijska pesem vam je najljubša ter kateri od naših predstavnikov vas je do danes najbolj navdušil?
Ena mojih najljubših je zagotovo Hard Rock Halleluja. Tu je še Wild Dances ter mnoge druge. Od slovenskih izvajalcev pa bi omenil Majo Keuc (No one) in Leo Sirk (Hvala, ne!).

Če damo EMO in Evrovizijo ob stran, kaj vse lahko še pričakujemo od vas v letu 2022?
Za poletje 2022 lahko pričakujete moj drugi studijski album, ki je že pripravljen ter nekaj projektov, ki jih zaenkrat še ne bi razkril.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
1
+1
1
+1
1
+1
2
+1
0
+1
1
Back to top button
X