EMA 2022

EMA 2022 – 2. predizbor: Klara Jazbec: Skladba ima zame res velik pomen

Klara Jazbec - Vse kar imam

Na EMI 2022, ki jo bosta vodila Melani Mekicar in Bojan Cvjetićanin, se bo za evrovizijsko vstopnico skupaj borilo dvajset tekmovalcev, in sicer v vsakem predizboru po deset. Vse glasbenike tradicionalno predstavljamo tudi na Evrovizija.com.

V drugem predizboru bo kot tretja po vrsti na oder stopila Klara Jazbec. Predstavila bo pesem Vse kar imam. Skladba Milijon in ena je tista pesem, zaradi katere je Klara Jazbec v kratkem času prišla do prepoznavnosti s svojo čutno interpretacijo in z njo pustila pečat s svojim prvencom. Pesmi, s katerimi je nadaljevala svojo pot, so bile med drugim uspešnice Največ, Vse se lahko zgodi, s pesmijo Stop the world pa je nastopila tudi na EMI 2020. Svojo pevsko pot je Tržičanka Klara Jazbec pričela z nastopi v različnih oddajah, javnih nastopih, sodelovanjem v »band-aid« projektih, z nastopanjem v pop zboru Popsing, širša javnost pa jo je sicer prvič spoznala v šovu Slovenija ima talent. Njeno glasbeno ustvarjanje se je nadaljevalo med drugim tudi v New Yorku, kjer je z večkrat nagrajenim ameriškim producentom Pablom San Martinom snemala svoj prvi EP. Chasing Dreams je skladba, ki govori o nenehnem lovu za cilji, ki se navidez zdijo pomembni, v resnici, pa je tisto, kar šteje, v vsakem posamezniku.

Širša javnost jo je sicer prvič spoznala leta 2016 v šovu Slovenija ima talent.

Ali vas je presenetila odločitev strokovne komisije, da so vas izbrali za EMO 2022?
Glede na to, da je bila prijava oddana zadnji trenutek, brez pričakovanj in spontano, sem bila nad odločitvijo zelo pozitivno presenečena.

Kako bi se predstavili publiki?
Sem preprosta, vedno nasmejana Gorenjka, ki se s petjem ukvarja že 13 let. Moja pot na slovenski glasbeni sceni se je pričela, ko sem izdala svojo prvo pesem Milijon in ena. Od takrat naprej vem, da je to vse kar si želim. Ustvarjati in deliti iskreno glasbo.

Kaj menite, zakaj bi bili vi najboljši, da bi vas na koncu izbrali za zmagovalca EME 2022 oziroma za predstavnika Slovenije na Evroviziji 2022?
Verjamem v skladbo katero izvajam na letošnji EMI, zame ima res velik pomen. V kolikor publika začuti mene, mojo izpoved in jih očaram z mojim nastopom je moj cilj dosežen. Želim se le prepustiti in na odru uživati.

Kaj so/bodo vaši aduti na odru EME 2022?
Predvsem moja nežna, čutna barva glasu, zgodba, o kateri pojem ter sam nastop.

Klara Jazbec
Leto 2020 je zaključila z izdajo pesmi Največ. Foto: Neo Visuals
Kakšen nastop obljubljate, kako se pripravljate?
Obljubljam čuten, čaroben in iskren nastop. Izdam vam lahko še to, da na odru ne bom sama. Na nastop se pripravljam že od trenutka, ko sem izvedela, da sem ena izmed izvajalk letošnje EME. Predvsem imam veliko vokalnih vaj ter vaj s koreografom in plesalcem.

O čem govori vaša skladba?
Pesem govori o tisti pravi, pristni in iskreni ljubezni. Od trenutka, ko se zavemo, da smo jo našli, da več od tega ni. To je vse kar imamo, tisto najbolj pomembno. Namenjena je vsem parom, kot oda njihovi ljubezni, ter vsem ostalim, ki po tem hrepenijo.

Če bi slučajno zmagali na EMI 2022, kaj lahko pričakujemo od vas v Torinu ter kaj bi za vas pomenil nastop na tem glasbenem odru?
V primeru zmage se bom v Torinu potrudila po svojih najboljših močeh, da očaram celotno tujo publiko ter Slovenijo s svojim glasom in nastopom.

Klara Jazbec
Videli smo jo lahko tudi na odru EME 2020. Foto: Alesh Maatko
Koliko časa že spremljate Evrovizijo?
Pesem Evrovizije spremljam od svojega desetega leta dalje.

Katera evrovizijska pesem vam je najljubša ter kateri od naših predstavnikov vas je do danes najbolj navdušil?
Måneskin – Zitti E Buoni, lanski zmagovalci. Tega marsikdo ne pričakuje, ampak zelo rada imam tudi rock glasbo. Z njo sem pravzaprav odraščala. Imamo toliko različnih izvajalcev, da bi bilo težko izpostavit samo enega. Vsak me je na svoj način očaral. Od Sester, Eve Boto, Zale in Gašperja, Maje Keuc in še bi lahko naštevala. Najbolj sta se mi pa v spomin zasidrala duo Maraaya. Takrat sem prvič v živo gledala EMO in šla celo na Dunaj na Evrovizijo. Lahko rečem, da sem tam prvič začutila, kaj Evrovizija res je.

Če damo EMO in Evrovizijo ob stran, kaj vse lahko še pričakujemo od vas v letu 2022?
V letu 2022 si želim izdati še kakšno novo pesem, nastopati ter svojo kreativo razvijati na vseh področjih.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
1
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
Back to top button
X