EMA 2022

EMA 2022 – 1. predizbor: David Amaro prevalov in koles na odru ne bo delal

David Amaro - Še vedno si lepa

Na EMI 2022, ki jo bosta vodila Melani Mekicar in Bojan Cvjetićanin, se bo za evrovizijsko vstopnico skupaj borilo dvajset tekmovalcev, in sicer v vsakem predizboru po deset. Vse glasbenike tradicionalno predstavljamo tudi na Evrovizija.com.

V prvem predizboru se bo kot drugi po vrsti predstavil David Amaro, in sicer s pesmijo Še vedno si lepa. David Amaro, rojen kot David Dekić, je svoje otroštvo preživel na Gorenjskem, na Bledu, in ravno na Gorenjskem je začel s svojimi prvimi glasbenimi koraki. Novo umetniško ime – David Amaro – si je nadel po istoimenskem filtru na Instagramu; želel si je, da bi bilo ime bolj “mednarodno zveneče”, da bi ga Angleži lažje izgovarjali. V času življenja v Manchestru je David svojo samostojno pot dal na stranski tir in se posvetil vokalnemu izobraževanju, nastopanju kot spremljevalni vokalist ter petju v gospel zboru Manchester Inspirational Voices.

V Sloveniji smo ga pobližje spoznali v šovu Znan obraz ima svoj glas, kjer je blestel v številnih kreacijah.

Ali vas je presenetila odločitev strokovne komisije, da so vas izbrali za EMO 2022?
V pesem verjamem od samega začetka. Upal sem, da bo žirija začutila isto, kar čutim jaz, ko jo izvajam.

Kako bi se predstavili publiki?
Nepredvidljiv, temperamenten … pa sama duša od človeka. (smeh)

Kaj menite, zakaj bi bili vi najboljši, da bi vas na koncu izbrali za zmagovalca EME 2022 oziroma za predstavnika Slovenije na Evroviziji 2022?
Sem nekdo, ki barve Slovenije z velikim ponosom zastopa, kjerkoli se pojavi. To sem počel tekom šestih let življenja v Veliki Britaniji in to počnem še danes. Menim pa tudi, da je morda čas, da spet pustimo pečat na Evroviziji, s pesmijo v slovenskem jeziku.

Kaj so/bodo vaši aduti na odru EME 2022?
Interpretacija. Pesem je hkrati tudi vokalno zelo zahtevna, tako da bo moj adut moj glas. V le-tega sem vsa leta tudi največ vlagal.

Kakšen nastop obljubljate, kako se pripravljate?
Predvsem iskren, jaz, vi in poslušalci. Te dni vsak dan doma poskrbim za kako nesoglasje s svojim fantom, da sem potem na vseh vajah res dodobra povezan s pesmijo. (smeh)

David Amaro
V letošnjem letu ima namen izdati svoj prvi album. Instagram David Amaro

Predstavljati barve Slovenije bi mu bilo v velik ponos.

O čem govori vaša skladba?
Še vedno si lepa je moja oda ljubezni, ki pa nam je v življenju dala ogromno lepega, a bila tudi odgovorna za kar nekaj težkih ran. Je pa zanimivo, kako kljub vsem tem ranam, še vedno rade volje stečemo nazaj k njej.

Če bi slučajno zmagali na EMI 2022, kaj lahko pričakujemo od vas v Torinu ter kaj bi za vas pomenil nastop na tem glasbenem odru?
Menim, da se nič ne zgodi slučajno in tudi ta zmaga se ne bi. V zvezdah je že zapisano, komu, kaj in kako. Kaj se lahko od mene pričakuje, če bodo te zvezde naklonjene meni? Ravno nekih prevalov in koles po odru ne bom delal, bom pa poskrbel za suveren vokalno odrski nastop. Sicer pa gre dobra glasba gre čez vse meje sveta in že s tem je ponavadi ogromno narejenega. Predstavljati barve Slovenije pa bi mi seveda bilo v velik ponos.

Koliko časa že spremljate Evrovizijo?
Prvič sem Evrovizijo gledal leta 2002 in od takrat naprej kot pribit pred TV ekranom, čisto vsako leto. Ni ga čez ‘Eurovision Night’, ko se zberete s frendi/družino in navijate.

Katera evrovizijska pesem vam je najljubša ter kateri od naših predstavnikov vas je najbolj navdušil?
Euphoria, Rise Like a Phoenix, Molitva, Everyway That I Can, Hold me now, My Number One … Ogromno jih je! Kar pa se slovenskih predstavnikov tiče, pa so bile Sestre res nekaj edinstvenega.

Če damo EMO in Evrovizijo ob stran, kaj vse lahko še pričakujemo od vas v letu 2022?
V načrtu je prvi album. Ogromno nastopov, koncertov (če nam bodo to seveda dovolili). Pa tudi kak nov duet se kuha. (smeh)

https://www.facebook.com/watch/?v=679253896765169&ref=sharing

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
9
+1
4
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
1
Twitter
Back to top button