EMA 2022

EMA 2022 – 1. predizbor: Stela Sofia: Nastop bo definitivno dodelan

Stela Sofila - Tu in zdaj

Na EMI 2022, ki jo bosta vodila Melani Mekicar in Bojan Cvjetićanin, se bo za evrovizijsko vstopnico skupaj borilo dvajset tekmovalcev, in sicer v vsakem predizboru po deset. Vse glasbenike tradicionalno predstavljamo tudi na Evrovizija.com.

V prvem predizboru bo kot šesta po vrsti zapela Stela Sofia, ki smo jo spoznala na EMI Freš, kjer se je predstavila s pesmijo Tu in zdaj. Stela Sofia poje od svojega osmega leta. Nastopila je že na več odrih, med drugim tudi na festivalu v Srbiji in Makedoniji. Skupaj s producentom in avtorjem Žanom Serčičem je januarja 2020 posnela svojo prvo pesem, Sita Sem. Sodelovanje sta nadgradila z istoimenskim albumom, ki bo izšel predvidoma prihodnje leto.

Zraven petja igra še klavir in ukulele, ukvarja pa se tudi s plesom.

Ali vas je presenetila odločitev strokovne komisije, da so vas izbrali za EMO 2022?
Ja, bila sem presenečena in zelo vesela, saj sem si tega zelo želela.

Kako bi se predstavili publiki?
Sem Stela Sofia, stara sem 16 let. Z glasbo se pristneje ukvarjam od svojega 8 leta dalje. Takrat sem pričela z vajami solo petja. Zraven petja igram tudi klavir in ukolele. Moja strast je tudi ples.

Kaj menite, zakaj bi bili vi najboljši, da bi vas na koncu izbrali za zmagovalca EME 2022 oziroma za predstavnika Slovenije na Evroviziji 2022?
Rada bi se predstavila širši javnosti, da bi več ljudi videlo in slišalo kaj ustvarjam. Sama imam zastavljenih kar nekaj ciljev, eden izmed teh je tudi čim boljša predstavitev in nastop na EMI 2022. Seveda si vsak želi zmage, mislim pa da je že velik uspeh sama uvrstitev na EMO 2022.

Kaj so/bodo vaši aduti na odru EME 2022?
Svoj nastop bom izvedla po svojih najboljših močeh.

Kakšen nastop obljubljate, kako se pripravljate?
Nastop bo definitivno dodelan. Tudi obleka bo spremenjena. Pesem večkrat na dan odpojem in vadim svoj ‘performance’, ki ga bom izvedla na odru EME 2022.

Stela Sofia
Stela Sofia na odru EME Freš 2022. Foto: Jan Pintar

Od naših predstavnikov so mi najbolj pri srcu Sestre in pa Eva Boto.

O čem govori vaša skladba?
Pesem Tu in zdaj govori predvsem o tem, da se ljudje prevečkrat oziramo na preteklost in premalo osredotočamo na sedanjost, bližnjo prihodnost, na vse, kar je tu in zdaj.

Če bi slučajno zmagali na EMI 2022, kaj lahko pričakujemo od vas v Torinu ter kaj bi za vas pomenil nastop na tem glasbenem odru?
Uff, o tem je zdaj še težko govoriti, definitvno bi nastop še bolj dodelala. Zame bi to bila velika odskočna deska in hkrati še dodatna potrditev da delam nekaj kar je ljudem všeč.

Koliko časa že spremljate Evrovizijo?
Evrovizjo spremljam že od malega.

Katera evrovizijska pesem vam je najljubša ter kateri od naših predstavnikov vas je do danes najbolj navdušil?
Sicer mi je všeč veliko pesmi iz Evrosonga. Najbolj pa so se mi v spomin vtisnile od Nette Toy, od Barbare Pravi Voilà in pa Maneskin. Od naših predstavnikov pa so mi najbolj pri srcu Sestre in pa Eva Boto.

Če damo EMO in Evrovizijo ob stran, kaj vse lahko še pričakujemo od vas v letu 2022?
Poleg EME imam še kar nekaj načrtov zastavljenih za leto 2022, in sicer sva lani z mojim producentom Žanom Serčičem posnela moj prvi album, ki nosi naslov Sita sem. Prav tako lahko na mojem YouTube kanalu (Stela Sofia) najdete že prvo pesem, ki se glasi isto kot nosilni naslov albuma – Sita sem. V tem letu nameravam izdati še najmanj dve pesmi iz albuma. Ena izmed osmih pesmi iz plate pa je tudi Tu in zdaj. Vse moje do zdaj izdane komade lahko najdete tudi na vseh glasbenih platformah.

https://www.facebook.com/watch/?v=1077760839450669&ref=sharing

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
5
+1
1
+1
0
+1
0
+1
1
+1
1
+1
1
Twitter
Back to top button