EMA 2022

EMA 2022 – 1. predizbor: LUMA: Kar se tiče nastopa, sva se odločila za minimalizem

LUMA - All In

Na EMI 2022, ki jo bosta vodila Melani Mekicar in Bojan Cvjetićanin, se bo za evrovizijsko vstopnico skupaj borilo dvajset tekmovalcev, in sicer v vsakem predizboru po deset. Vse glasbenike tradicionalno predstavljamo tudi na Evrovizija.com.

V prvem predizboru bo kot peti po vrsti s skladbo All In nastopil dvojec LUMA, ki smo ju spoznali na EMI Freš. LUMA je novonastali duet, ki ga sestavljata Lucija Harum in Martin Vogrin. V Ljubljano priseljena Štajerca sta začela skupaj ustvarjati pred približno enim letom. Pri eksperimentiranju ju povezuje skupna ljubezen do mešanja različnih slogov popa in alternativne glasbe, njune skladbe pa kljub raznolikosti vežejo moderni produkcijski pristopi in Lucijin nežen vokal.

Lani poleti sta izdala debitantski singel Promises, v novembru pa se mu je pridružil še drugi, z naslovom Poco a Poco.

Ali vaju je presenetila odločitev strokovne komisije, da so vaju izbrali za EMO 2022?
Glede na to, da sva se na EMO uvrstila iz EME Freš, v tem trenutku še ne veva, ali sva napredovala zaradi telefonskih glasov ali žirije. Sva pa bila ob razglasitvi rezultatov zelo presenečena in navdušena. Morava priznati, da sva še zdaj pod adrenalinom in komaj čakava, da se javnosti lahko predstaviva na tako velikem odru.

Kako bi se predstavila publiki?
Sva Lucija in Martin, glasbo skupaj ustvarjava malo manj kot eno leto, oba pa se že dlje časa ukvarjava z različnimi vejami umetnosti. Lucija je diplomirana dramska igralka, trenutno zaposlena v SLG Celje, Martin pa je avtor in producent gledališke glasbe. Poleg tega Lucija opravlja magisterij iz družinske terapije, Martin pa je študent psihologije.

Kaj menite, zakaj bi bila vidva najboljša, da bi vaju na koncu izbrali za zmagovalca EME 2022 oziroma za predstavnika Slovenije na Evroviziji 2022?
To odločitev raje prepuščava gledalcem in žiriji. Predvsem pa sva zelo presenečena in vesela, da po nastopu na EMI Freš dobivava res veliko pozitivnih sporočil, da se je najina pesem dotaknila poslušalcev in da bi jo želeli slišati na velikem odru.

Kaj so/bodo vajini aduti na odru EME 2022?
Predvsem verjameva v najino skladbo. Kar se tiče nastopa, pa sva se odločila za minimalizem in se predvsem osredotočava na odnos in energijo, ki jo ustvariva na odru.

Kakšen nastop obljubljata, kako se pripravljata?
Nastop bo podoben tistemu, ki sva ga izvedla že na EMI Freš, saj je med enim in drugim nastopom le en teden razlike, kar je premalo časa za večje spremembe. Sicer pa veliko vadiva in se trudiva izpiliti najino točko.

LUMA
LUMA – All In. Foto: Jan Pirnat

Oba se izborov spomniva že iz zgodnjega otroštva, saj so bili vsakoletna stalnica v družinskem krogu.

O čem govori vajina skladba?
Skladba orisuje toksičen odnos med dvema osebama, ki ga v besedilu na igriv način primerjava z igro pokra. Torej odnos, ki postane kot igra na srečo, le da se v tem primeru igra s čustvi. Gre za konstantno ugibanje, kaj druga oseba skriva, kdo je v premoči, kdo bo poškodovan, kdo bo na koncu zmagal …

Če bi slučajno zmagala na EMI 2022, kaj lahko pričakujemo od vaju v Torinu ter kaj bi za vaju pomenil nastop na tem glasbenem odru?
Če bi se gledalci odločili za najino točko, bi za naju to predstavljalo ogromno čast in predvsem odgovornost. Zagotovo bi naredila vse, kar je v najini moči, da bi Slovenijo predstavila v najboljši luči.

Koliko časa že spremljata Evrovizijo?
Oba se izborov spomniva že iz zgodnjega otroštva, saj so bili vsakoletna stalnica v družinskem krogu. Za Lucijo je prva pesem Evrovizije, ki jo je res zbrano spremljala in ji je zelo ostala v spominu, tista iz leta 2005, ko je Slovenijo zastopal Omar Naber. Čeprav se tudi Martin tega izbora dobro spominja, pa bolj zavzeto spremlja Evrovizijo šele zadnjih nekaj let.

Katera evrovizijska pesem vama je najljubša ter kateri od naših predstavnikov vaju je najbolj navdušil?
Morda je ravno Omarjeva pesem Stop tista, ki nama je najbolj ostala v spominu, saj je prva, ki sva jo z večjim zanimanjem spremljala in oba tudi znala na pamet in jo takrat poslušala in prepevala 🙂 Sicer pa bi zagotovo izpostavila še Majo Keuc ter Zalo in Gašperja. Od evrovizijskih pesmi pa je Martinu v zadnji letih izstopala predvsem Albina s pesmijo Tick-Tock, Luciji pa je zelo v spominu ostala belgijska pesem Rhythm inside. Od zmagovalcev pa bi izpostavila Salvadorja Sobrala in Loreen.

Če damo EMO in Evrovizijo ob stran, kaj vse lahko še pričakujemo od vaju v letu 2022?
Najprej prihaja studijska verzija komada All in, potem pa zagotovo še veliko nove glasbe. V tem letu načrtujeva tudi izdajo najinega prvega EP-ja. Želiva pa si tudi čim več nastopati v živo.

https://www.facebook.com/watch/?v=277221631147393&ref=sharing

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
5
+1
4
+1
1
+1
0
+1
2
+1
0
+1
1
Twitter
Back to top button