EMA 2022

EMA 2022 – 1. predizbor: Bowrain in Brina: Pesem je poziv mladim, da nekaj naredimo, dokler še lahko

Bowrain & Brina - Čas je

Na EMI 2022, ki jo bosta vodila Melani Mekicar in Bojan Cvjetićanin, se bo za evrovizijsko vstopnico skupaj borilo dvajset tekmovalcev, in sicer v vsakem predizboru po deset. Vse glasbenike tradicionalno predstavljamo tudi na Evrovizija.com.

V prvem predizboru bo kot četrti po vrsti s skladbo Čas je nastopil dvojec Bowrain & Brina. Tine Grgurevič – Bowrain, (1983, Ljubljana), je sodobni skladatelj, pianist ter glasbeni producent. Leta 2014 je izdal prvenec Far Out, ki ga je posnel v Amsterdamu. Do sedaj je izdal več singlov, albumov ter nastopil na številnih odrih po Evropi, ZDA ter v Južni Afriki. Brina Plestenjak (2001, Ljubljana) je pevka, ki se z glasbo ukvarja od 2013. Pod okriljem glasbene šole Vox je posnela nekaj cover-jev ter nastopala na njihovih nastopih. Nekaj časa je bila tudi članica vokalne skupine iste glasbene šole. Svoj glas prav tako že leta uporablja pri sinhroniziranju animiranih YouTube serij.

Glasbenika se bosta premierno predstavila skupaj na odru EME 2022.

Ali vaju je presenetila odločitev strokovne komisije, da so vaju izbrali za EMO 2022?
Bowrain: Ne.
Brina: Še vedno nisem popolnoma dojela, da se je to res zgodilo.

Kako bi se predstavila publiki?
Bowrain: Sem skladatelj in pianist, včasih tudi pojem. (smeh) Za letošnjo EMO sem napisal skladbo Čas je, za katero sem k sodelovanju povabil mlado, talentirano in perspektivno pevko Brino Plestenjak. Lahko bi rekli, da je Bowrain & Brina novonastali duet, vendar pa je več kot samo duet. Več o tem pa si lahko pogledate v živo na EMI 2022.
Brina: Sem Brina Plestenjak in bom glavna vokalistka v skladbi Čas je. Glasba me spremlja že od nekdaj, čeprav se ji ob študiju in mojem ustvarjanju animacij nisem mogla nikoli 100 % posvetiti, a upam, da bo po EMI to drugače. To je zame največji projekt, v katerem sem bila kadarkoli udeležena in sem Bowrainu neznansko hvaležna za to priložnost.

Kaj menite, zakaj bi bila vidva najboljša, da bi vaju na koncu izbrali za zmagovalca EME 2022 oziroma za predstavnika Slovenije na Evroviziji 2022?
Bowrain: Zame je pesem dobra in stojim za tem, kar smo ustvarili. Menim, da v sebi nosi sporočilo, katero bi moralo priti do ljudi. Vendarle se s tem, kdo je najboljši ne ukvarjam, saj to ni in ne bo moja odločitev.
Brina: Mislim, da ima pesem dobro sporočilo in da bi lahko z njo uspešno predstavljali Slovenijo in zasedli dobro mesto.

Kaj so/bodo vajini aduti na odru EME 2022?
Bowrain: Dobro napisana pesem, dobri vokali ter drugačni kostumi.
Brina: Dobra glasba, ki se vam bo pela še po koncu glasovanja.

Kakšen nastop obljubljata, kako se pripravljata?
Bowrain: Vadimo preko zooma.
Brina: Med zadnjim tednom priprav na EMO sem dobila covid, kar je otežilo naše vaje, a verjamem, da nam bo kljub temu uspel odličen nastop, kjer bo v ospredju glasba in naše sporočilo.

Bowrain & Brina
Bowrain & Brina stavita na dobre vokale in drugačne kostume. Foto: Nika Holcl Praper

Definitivno premalo spremljam Evrovizijo, da bi lahko bil strokovnjak za to področje, pravi Bowrain.

O čem govori vajina skladba?
Bowrain & Brina: Je poziv mladim, da nekaj naredimo, dokler še lahko.

Če bi slučajno zmagala na EMI 2022, kaj lahko pričakujemo od vaju v Torinu ter kaj bi za vaju pomenil nastop na tem glasbenem odru?
Bowrain: Če bi nastopili na odru letošnjem odru Evrovizije v Turinu lahko pričakujete epski nastop (50 ljudi na odru …). (smeh)
Brina: Nastop bi mi pomenil uresničitev sanj, ki jih imam že od malega, zato lahko računate na to, da bi nastopu dala vse kar lahko.

Koliko časa že spremljata Evrovizijo?
Bowrain: Spremljam, vendar ponavadi samo zmagovalne skladbe. Definitivno premalo spremljam Evrovizijo, da bi lahko bil strokovnjak za to področje.
Brina: Prva Evrovizija, ki se je spomnim, je iz leta 2009, ampak sem prepričana, da sem pesmi poslušala že pred tem. Od takrat sem si pogledala vsako EMO in Evrovizijo, zadnjih nekaj let pa prav tako spremljam tuje izbore – lahko be rekli, da sem evrovizijski superfan.

Katera evrovizijska pesem vama je najljubša ter kateri od naših predstavnikov vaju je najbolj navdušil?
Bowrain: Salvador Sobral – Amar Pelois dois.
Brina: Od tujih mi je zagotovo najbolj všeč Duncan Laurence – Arcade, ki je odkar je izšla vsako leto med mojimi najbolj poslušanimi glasbami. Od slovenskih mi je najbolj ikonična Maja Keuc – No One, ampak se mi zdi, da nobena zabava ni prava brez Sester.

Če damo EMO in Evrovizijo ob stran, kaj vse lahko še pričakujemo od vaju v letu 2022?
Bowrain: Veliko glasbe ter delovanja v skupnosti.
Brina: Upam, da še kaj glasbe, zagotovo pa še kakšni novi ustvarjalni projekti.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
Back to top button
X