ZABAVNO & DRUŽABNO

Bojan Cvjetićanin (Joker Out): Ne bom vam povedal, kdo je Katrina

Ona bo vedela, kdo je

Skupina Joker Out, ki je pred kratkim poskrbela za nepozabne Portoroške noči 2022, je sredin dan polepšala številnim ljubiteljem njihove glasbe z novo pesmijo in videom. Katrina je prvi singel s prihajajočega drugega albuma Demoni, ki v digitalni obliki izide naslednjo sredo, 31. avgusta, v obliki zgoščenke pa bo prvič na voljo na koncertu v Križankah, 9. septembra.

“Pesem govori o destruktivnosti, h kateri se ljudje vedno znova vračamo, tako v ljubezni, kot življenju nasploh. Čeprav se zavedamo posledic, ki jih to prinaša, ne znamo reči ne. Zvočno pa je skladba eksplozivni pok, s katerim naznanjamo bolj zrelo in nadgrajeno obliko našega prepoznavnega shagadelic rock n’ roll-a, ki ga v še večjem odmerku prinaša nova plošča,” so o novosti povedali člani skupine Joker Out.

Joker Out
Joker Out na naslovnici albuma Demoni. Foto: Primož Lukežič

Trša zvočna slika

Tudi ta video podpisuje Mark Pirc, ki s svojo ekipo Studio 7 skrbi za celostno podobo benda. Snemali so na ljubljanskih ulicah in v studiu v Kočevju, vse pa je teklo zelo hitro, saj so glasbeniki zasedeni s številnimi obveznostmi in so želeli spot posneti v zelo kratkem času, ki so ga imeli na voljo, hkrati pa je ‘trashy’ pristop, kot ga opisuje režiser, ustrezal tudi estetiki, ki so jo želeli prikazati: “Tršo zvočno sliko smo podkrepili z dinamičnim črno-belim spotom, ki vas bo med gledanjem vsaj nekajkrat ujel nepripravljene.”

In kdo je usodna ženska, ki je navdihnila novo pesem? Pevec Bojan Cvjetićanin, ki je avtor besedila in glasbe, se ob tem vprašanju le skrivnostno namuzne: “Ne bom vam povedal, kdo je Katrina, bo pa ona ob poslušanju pesmi vedela kdo je.”

Za razliko od večine, skupina Joker Out letos poleti ni počivala. Fantje so ob številnih koncertih, nekaj šolskih in dugih ustvarjalnih obveznostih počitnice preživeli predvsem ob intenzivnem ustvarjanju svojega drugega studijskega albuma Demoni. Na njem bo deset novih pesmi, tudi dve v srbskem jeziku. Skupina je julija nastopila tudi na festivalu Exit v Novem Sadu in ena od njihovih dolgoročnih usmeritev je redno koncertiranje v regiji.

Joker Out
Glasbenike čaka 9. septembra nepozaben koncert. Foto: Primož Lukežič

Bojan Cvjetićanin je med drugim znan tudi po tem, da je vodil izbor EMA 2022.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
2
+1
10
+1
0
+1
0
+1
0
+1
2
+1
1
Twitter
Back to top button