ZABAVNO & DRUŽABNO

Stella: To je moja poslovilna pesem

Gre za skladbo Zabluziva

Prikupna štajerska glasbenica Stella, ki s svojimi skladbami pridno polni radijske valove, ob koncu poletja predstavlja novo skladbo Zabluziva, pri snemanju katere sta tokrat sodelovala tudi evrovizijska glasbenika Zala Kralj in Gašper Šantl.

Poletna elektro-pop poslastica Zabluziva je nastala v sodelovanju s CHRNS-jem oziroma Urbanom Kraljem, vokale pa je posnela skupaj z Zalo Kralj in Gašperjem Šantlom, ki sta te tudi odlično prečesala in uredila. »Za take hude komade si lahko privoščimo samo točno intonacijo in seksi interpretacijo, nič manj,« v uvodu razloži Stella, ki je za pesem posnela tudi videozgodbo, ki je delo Roka Mlinarja. Režijo sta prevzeli kar Stella in njena sestrična Zala Gazvoda, ki pa jo lahko skupaj s Tajo Škrabl vidimo tudi v glavni vlogi.

Zala Gazvoda, Taja Škrabl
Zala Gazvoda in Taja Škrabl. Foto: Rok Mlinar

V videozgodbi igralki na svojevrsten način predstavita nebarvitost toksičnosti odnosa.

»O vsebini videospota skoraj raje ne bi razlagala. Po mojem se ga da interpretirati na več načinov in res me zanima, kaj bi si vsak sam mislil. Rekla bom samo, da govori o neuravnovešenem odnosu. Tako da, če želiš z mano razglabljati o pomenu sive barve in rožnatega dežnika, piši na @stella_spela na instagramu!«

O pesmi Zabluziva

»Ne veva, kaj bi in kaj sva, zato malo bluziva. Na kratko povedano, če bi bila ta pesem oseba in bi rekla en stavek, in sicer: “Oprosti, nisem za resne zveze!” ali pa: “Ja, nekaj imava, ampak ni ekskluzivno!”,« o skladbi pojasni Stella, ki zase pravi, da je vseeno bolj »vse ali nič« tip človeka.

Kaj pa zveze? »Zveze so super, tudi veliko različnih seveda obstaja in zadeva lahko traja eno noč ali celo življenje … no in vse vmes. Sto ljúdi, sto čúdi se temu reče. Ampak problem je, da v zvezi ni samo en in hitro lahko pride do nesoglasij, če se ne znamo pogovarjati. Sama vedno pravim, da moraš prvo pri sebi ugotoviti, kaj želiš, povedati to na glas in nato najti nekoga, ki si želi isto. Komunikacija, ljudje! Drugače nastane zmazek. Šmorn, bi rekla Samantha Maya,« odgovarja v smehu.

Špela jezovšek
Špela Jezovšek (Stella) odhaja na Japonsko. Foto: Rok Mlinar

Študijski odhod v tujino

Kot smo že vajeni pri tej navihani mladi umetnici, je vsaka skladba izdana z določenim namenom – včasih kot rojstnodnevno darilo sebi, drugič kot darilo prijateljici Josefini (Daljnogled) in tokrat … tokrat v slovo. No, na srečo le kratko. Stella namreč v teh dneh pridno pakira za svoj študijski odhod v tujino. »To je moja poslovilna pesem, saj čez en mesec »šibam« za eno leto študirat na Japonsko! Woo! A vseeno bom tudi takrat izdajala še naprej, čeprav fizično ne bom v Sloveniji. Me prav zanima, kakšen učinek bo novo okolje imelo tudi na moje ustvarjanje. Pustimo se presenetit«.

Špela Jezovšek
Špela Jezovšek predstavlja poslovilno pesem Zabluziva. Foto: Rok Mlinar
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
4
+1
2
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button