ZABAVNO & DRUŽABNO

Stella o muzi in zaprti bluzi

Finalistka Eme Freš, zmagovalka festivala FeNS, top 20 tekmovalka na romunskem X Factorju, multiinštrumentalistka, plesalka, koreografinja, avtorica besedil in glasbe, vsestranska ustvarjalka in ljubiteljica vsega lepega predstavlja pesem in video Muza.

Verjetno Stelle še ne poznate. Se pa to hitro spreminja, saj pridno niza avtorske pesmi in z njimi vedno bolj opozarja nase. In ne, ni običajna mladostnica z željo po petju in nastopanju. 20-letnica iz Šentjurja pri Celju ti ob izvirni muziki, širokem razponu, močnem in dobro kontroliralem glasu, hitro zleze pod kožo tudi z miselnimi premeti, kot je recimo: “Golobi so kul. Zelo imam rada instant rezance.” In če res dvomite – Bojan Cvjetićanin pravi, da: “Izgleda precej zanimiva punca.” In ja, Bojanovo mnenje o precej zanimivih puncah nekaj šteje.

“Muza govori o fantaziji, ki je treščila ob realna tla. Ona je čustvo, ki je na papirju laž, ona je ideja, ki je v resnici le mešanje zraka. Ona je poosebljeno neizpolnjeno pričakovanje. Ali pa je on?” se o Muzi muza avtorica in izvajalka pesmi, kki ob tem še dodaja: “Muza je super, ko jo gledaš od daleč, ko stopiš bližje, pa ugotoviš, da je ravno tako človek. V moji pesmi je muza le prazna obljuba, ki se razblini takoj, ko se ji približaš. ‘Med nama je ostala le zaprta bluza.’ Te bluze se sploh ne da odpreti. Nima gumbov. V bistvu je pulover. Nedosegljive sanje.”

V videospotu sem na kavču, sredi ustvarjalnega procesa, pravi Stella. Foto: Promo foto

Seveda Stella v videu igra glavno vlogo, a uganite kdo podpisuje režijo. Ob Roku Mlinarju tudi Špela Jezovšek. Saj pravimo, da je vsestranska ustvarjalka. “V videospotu sem na kavču, sredi ustvarjalnega procesa. Vse ostale prizore prepuščam interpretaciji. Kaj je resničnost, kaj fantazija? Kaj je spomin, kaj pričakovanje? Se to dogaja na trdih tleh ali v moji glavi?”

Kaj pa muza iz naslova? “To je upodobil Mark Černilec, ki je ob meni plesal tudi na Emi Freš. Mark je vzhajajoča plesna zvezda iz studia Bolero, ki navdušuje na hiphop sceni.” To pa ni edini mladi talent, na katerega opozarja s tem filmčkom: “Prizor v gozdu ob ostankih gradu se nahaja na Mašunu, kjer sem včasih obiskovala plesni tabor. Obleko za ta prizor si je zamislila Zala Marolt, ki je sicer še srednješolka, čisto na začetku svoje ustvarjalne poti, sva se pa takoj ujeli. V Sloveniji imamo res toliko talentov in ustvarjalne moči in prav je, da si pomagamo pri vstopanju na sceno,” pravi Stella in vas vabi k poslušanju in ogledu svojega najnovejšega izdelka.

Vse ostale prizore prepušča interpretaciji … Foto: Promo foto
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button