ZABAVNO & DRUŽABNO

Se z Eme Freš spomnite Marijana Novaka? Tu so njegove ‘nove poti’

Vsi ljubitelji Eme se zagotovo spomnite Marijana Novaka, ki se je širši javnosti predstavil januarja 2022, ko je na nastopil v finalu izbora Ema Freš. Marijan je do sedaj izdal že štiri avtorske skladbe, njegova najnovejša pa nosi naslov Nove poti.

Marijan Novak
Marijan Novak Foto: Osebni album

Notranji mir

Skladba govori o tem, da vse kar potrebujemo v bistvu že imamo in vseskozi nosimo v sebi. To, kar nam narekujejo trendi, pa večino časa samo moti naš notranji mir. Disko funk skladba Nove poti, ki ustvarja nostalgično zvočno sliko z modernim pridihom ter produkcijskim pristopom je, tako Marijan, energična, ob njej pa lahko tudi malo zaplešemo in ‘zamuvamo’. Marijan je skladbo predstavil v oddaji Pulz mladih upov, kjer je bil gost skupaj z našo izjemno evrovizijko Majo Keuc.

Marijan Novak in Maja Keuc
Marijan Novak in Maja Keuc Foto: Osebni album

Poleg glasbe je Marijanova velika strast tudi pohodništvo v hribe. Letos je na svoj seznam dodal tudi zimski vzpon na dvatisočak Vrtača (2181 m) v Karavankah.

Melodijo in aranžma sta delo Marijana, pri besedilu pa mu je tokrat na pomoč priskočil znani pevec, pisatelj ter vsestranski umetnik Uroš Buh. Marijan je sprva besedilo za skladbo napisal v angleščini, Uroš pa ga je kasneje prevedel v slovenščino. Poleg Uroša je pri skladbi sodeloval tudi priznani slovenski jazz saksofonist ter basist Klemen Kotar. Poskrbel je, da ima skladba ‘groovie’ bas linijo, prav tako pa je na saksofon odigral solo, ki skladbo popelje še bolj v osemdeseta leta. Končno zvočno podobo pa je oblikoval legendarni slovenski producent Janez Križaj (studio Metro), ki je tako s svojimi dolgoletnimi izkušnjami zagotovil, da posnetek zveni profesionalno.

Skladba je drugače nastajala v Marijanovem domačem studiu, posnel pa je tudi vse ostale inštrumente in se podpisal pod vlogo producenta.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button