ZABAVNO & DRUŽABNO

BosaZnova iskreno: Kot, da je prvič

Nova poletna melodija

Ah poletje. Sproščeni, brezskrbni dnevi so pred nami. Dnevi, ko smo še malo bolj navihani, še bolj zaljubljeni in še bolj se imamo radi. Tudi BosaZnova. Album Terapija za pare, ki sta ga BosaZnova izdala lani, skriva skladbo, ki od ostalih še malo bolj izstopa po poletnem vzdušju. Zato sta se Vanja in Matjaž odločila, da nanjo opozorita prav zdaj, ko vstopamo v poletje.

BosaZnova
BosaZnova (Matjaž in Vanja) Foto: Goran Antley

Danes je tako, kot da je prvič …

Skladba Kot, da je prvič opisuje trenutek, ko se nekaj spremeni in se dva, ki sta že dlje časa skupaj, začutita na nek nov, nepopisno lep in presenetljivo intenziven način. Ljubljenje in ujemanje postaneta naravno dejstvo. Vznemirjenje in privlačnost si spet podata roke: »Danes je tako, kot da je prvič, skorajda ne moreva verjet, da naju je sreča obiskala, ker je ni bilo že vrsto let,« prepevata in nadaljujeta: »Saj ni res, pa je … bel oblak na modrem nebu je zardel.«

Pesem je posneta v srednje hitrem tempu nekakšne sambe in daje vseskozi občutek umirjene, prijetne vožnje. Čisto na koncu njenega snemanja je padla ideja, da skladbo popeljejo v drugo »dimenzijo« in ji dodajo še kromatično harmoniko, ki jo je zaigral Riki Zadravec.

BosaZnova
Lani sta bila nagrajena na festivalu MMS. Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button