ZABAVNO & DRUŽABNO

BosaZnova v zimski romanci

Čarobni zimski ritmi

Dvojec BosaZnova si bo zagotovo zapomnil leto 2023. To je bilo leto, ko sta izdala prvenec Terapija za pare, ga predstavila na kopici koncertov – takimi pred občinstvom v živo in pred občinstvom pred radijskimi sprejemniki. Poleg tega sta sodelovala na poletnih Melodijah morja in sonca, kjer sta za skladbo Običajen par prejela nagrado za najboljše besedilo. V novo leto pa stopata z novo glasbo, in sicer s skladbo Zimska romanca, v kateri je v ospredju Matjaž.

BosaZnova
Nepopisno veselje Matjaža in Vanje po prejeti nagradi. Foto: Alesh Maatko

Zimska romanca

Nova skladba dua BosaZnova Zimska romanca ni ne novoletna in ne božična. Je preprosto zimska skladba, zato lahko v šali dodamo, da njena aktualnost traja vse tja do 21. marca! Za potrebe zasedbe BosaZnova je Matjaž Romih, eden od obeh člano, predelal svojo, pred leti (na albumu Novice iz Slovenije) izdano istoimensko skladbo. Pesem krasijo speven refren, dobra instrumentalna podlaga, predvsem pa velja izpostaviti besedilo pesmi, ki je napisano v obliki prelepe zgodbe, pripovedi, ki slika domišljijski svet, ki ga kdaj pa kdaj sanjamo vsi, ko si zaželimo prijetnega zimskega vzdušja; najsi bo v naravi, kje na toplem, ob kaminu, na smučanju, na sprehodu med pobeljenimi gorami ali pa kar povsod po malem. Zaradi narave besedila ima v tej pesmi Matjaž večjo pevsko-pripovedno vlogo, vendar jo Vanja v refrenih zelo lepo dopolnjuje. Pesem skuša s svojim vzdušjem prebuditi tisti občutek, ki človeka zaobjame, ko pride z mrzlega nekam na toplo in se mu zaradi prijetne topline, ki jo začuti v sebi, čas malo ustavi.

BosaZnova
Dvojec BosaZnova ne počiva. Foto: Jan Poreber

Skladba dobila videozgodbo

Skladba, katere avtor je Matjaž Romih, je bila pred kratkim posneta v studiu Lotos, posneli pa so jo Matjaž Romih (kitara, bas kitara), Miha Friedrich-Frido (bobni, tolkala), Dejan Slak-Sleyk (klaviature, kitara). Miks je naredil Bort Ross, producenta sta Bort Ross in Matjaž Romih, mastering: Martin Žvelc. Za skladbo sta Vanja in Matjaž Romih posnela tudi videospot, znova skupaj z rednim zunanjim sodelavcem Janom Porebrom. In če je Matjaževa skladba, je Vanjin videospot, saj ga je osnovala skupaj z Janom.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
Twitter
Back to top button