MALMÖ 2024

Kaleen za Avstrijo: V Malmöju bomo pripravili veliko predstavo

Pesem bodo predstavili naknadno

Tudi avstrijska radiotelevizija ORF se je odločila za interni izbor. Na 68. evrovizijsko tekmovanje pošiljajo popzvezdnico in profesionalno plesalko Kaleen, ki bo svojo državo zastopala s pop skladbo, prepleteno s tehno ritmi.

Kaleen vpeta v evrovizijski svet

“Mislim, da še nisem povsem dojela dejstva, da bom tudi sama stala na evrovizijskem odru kot umetnica. Zaljubljena sem v medijski svet luči in kamer, tako da verjamem, da je privilegij popeljati občinstvo na nepozabno potovanje. Zelo se veselim, da bom svetu pokazala, kaj zmorem,” je svoje misli strnila 29-letna umetnica, ki ji evrovizijski oder ni tuj. Med drugim je sodelovala kot koreografinja pri številnih državah, ne nazadnje pa je bila vpeta še šov v Lizboni. Leta 2021 je bila kreativna vodja na Otroški Evroviziji, in sicer za Španijo in Bolgarijo, leta 2022 pa je bila kreativna vodja (ter režiserka celotne produkcije) za špansko delegacijo.

Velika predstava

Za konec je programska direktorica ORF Stefanie Groiss-Horowitz dejala, da s Kaleen na Švedsko pošiljajo vsestransko umetnico, ki poje, pleše in koreografira. “Je popolna poznavalka tekmovanja za evrovizijsko pesem. V Malmöju bomo pripravili veliko predstavo!”

Kaleen je poleg odlične plesalke tudi nadarjena pevka. Njen prvi singel v lastni produkciji je izšel septembra 2021 pri njeni lastni založbi Wifi Records, njen prvenec Stripping Feelings pa je izšel septembra 2023.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button