MMS

MMS 2023: Nagrajena BosaZnova sta povsem ‘običajen par’ … ali pač ne?!

Njun nastop na MMS 2023 odmeva

Vanja in Matjaž Romih, ki kot BosaZnova zapeljujeta s svojimi igrivimi, lahkotnimi, romantičnimi, hudomušnimi in predvsem avtentičnimi skladbami, polnimi življenjskih zgodb o partnerskem odnosu, ki se zibajo v ritmu bossa nove, sta svojo novo skladbo Običajen par predstavila na 42. festivalu MMS. Z njo sta prepričala tudi stroko, saj je Matjaž Romih zanjo prejel nagrado strokovne žirije za najboljše besedilo.

BosaZnova
Nagrado za najboljše besedilo je prejel Matjaž Romih (BosaZnova). Foto: Alesh Maatko

Melodije morja in sonca

S skladbo Običajen par sta se BosaZnova že drugo leto zapored predstavila na festivalu Melodije morja in sonca, ki je letos potekal 8. julija v portoroškem Avditoriju. Pesem je tokrat v ritmih sambe in ne bossa nove, kot smo od BosaZnova sedaj že vajeni. Je pa, tako kot vse ostale, nova skladba lahkotna, poletna, mehka in neobremenjena.  In o čem prepeva nagrajena skladba? Vsi romantični filmi ali pravljice se končajo, ko fant in dekle postaneta par. A kaj se zgodi oz. dogaja po tem? Vsak složen par dobro ve, da so filmi ali pravljice daleč od resničnega življenja. Da sreča do konca svojih dni ni samoumevna.

Običajen par?!

“Pravljične ljubezni se končajo, ko življenje se zares začne. Zato pa nekateri videti ne znajo, kdo sploh je ta, ki vsak dan z njimi je … Mal’ sva ljubezniva, mal’ pa prepirljiva, kakor pač nanese, to je najina stvar. Nisva idealna, niti ne banalna, rada bi bila le običajen par,” prepevata Vanja in Matjaž in se poslavljata od iluzij, ki jim pravzaprav niti ne verjameta (več).

BosaZnova
Nepopisno veselje Matjaža in Vanje po prejeti nagradi. Foto: Alesh Maatko

Nagrajeno besedilo

Besedilo, glasbo in aranžma skladbe ‘Običajen par’ je spisal Matjaž Romih. Posneta je bila v studiih Lotosmusic in Green Note, za miks in mastering je poskrbel Bort Ross, na posnetku pa, poleg vokalov Vanje in Matjaža Romiha, slišite še: Miha Friedrich – bobni in tolkala, Matjaž Romih – kitara, bas in el. kitara, Dejan Slak-Sleyk – klaviature, Andrej Prezelj – kitara, Lamai in Bort Ross – spremljevalni vokali.

BosaZnova
Za skladbo Običajen par sta BosaZnova posnela tudi videospot v režiji Jana Porebra. Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
4
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button