ZABAVNO & DRUŽABNO

Gregor Ravnik iskreno o hrepenenju po nekdanji ljubezni

Skladba Vzemi kar imam

Gregor Ravnik, priznani operni pevec, bivši član tria Vivere in zmagovalec festivala MMS 2023, predstavlja drugo pesem s svojega prvenca Med nama. Celo ploščo in še kaj bo s svojim odličnim bendom in gosti v živo predstavil 16. avgusta na Studencu.

Gregor Ravnik
Gregor Ravnik Foto: Promo foto

Gregor velja za enega najbolj vsestranskih in obetavnih akademskih solo pevcev v regiji, specializiranih za pop in operno glasbo. Odraščal je v glasbeni družini, ob diplomi iz dentalne medicine in magisteriju iz petja je tudi šolani pianist, od leta 2014 pa redno nastopa v vidnih opernih vlogah.

Potem, ko je spomladi izdal album Med nama in istoimensko pesem Gregor Ravnik v poletje vstopa s hitrejšo pesmijo Vzemi kar imam. “To melodijo je prav zame napisal izjemen hrvaški avtor Miro Buljan (Tek je 12 sati, Blago onom tko te ima, Evo noći evo ludila in številne druge uspešnice), besedilo pa so stkali Marko Hrvatin, Mitja Bobič in še en glasbeni velikan, Drago Mislej – Mef. Vedno znova, ko jo izvajamo na različnih odrih po Sloveniji, sproža ta pesem res lepe odzive. In ja, priznam, je tudi ena mojih najljubših z albuma Med nama. Vesel sem, da je pesem zdaj dobila tudi video podobo, v spotu pa se prvič ob meni pojavi tudi band, ki me spremlja na vseh koncertih,” je strnil Gregor Ravnik, ki je za pesem posnel tudi videozgodbo.

Gregor Ravnik
Gregor Ravnik z bendom. Foto: Promo foto

“Video za pesem Vzemi kar imam smo posneli na slovenski in hrvaški obali, režijo pa znova zaupali Perici Raiu. Spot pripoveduje ljubezensko zgodbo – spominjanje in hrepenenje po nekdanji ljubezni, ki je pustila za sabo nepozabne trenutke in spomine. Poletje je prav tak čas, ko lahko ta pesem in zgodba še bolje zaživita.”

Poletni koncert

Kot rečeno bo novi princ romantike na slovenski glasbeni sceni letošnje poletje ob nastopih po vsej Sloveniji zaznamoval tudi s prav posebnim koncertom v poletnem gledališču Studenec pri Domžalah, 16. avgusta. Rdeča nit koncerta bo predstavitev albuma, na katerega je ob novih skladbah (ni le izvajalec, ampak tudi soavtor le-teh) vključil tudi nekaj festivalskih. Na koncertih ga spremlja eden najbolj izkušenih bendov v Sloveniji: Anže Langus – Dagi, Mitja Bobič, Marko Hrvatin, Monika Avsenik, Jure Rozman in Sara Lamprečnik. Ob njih pa bo nastopilo še nekaj posebnih gostov, med drugim tudi Gregorjeva prijateljica ter kolegica z opernih in pop odrov – Raiven, ki je Slovenijo letos zastopala na tekmovanju Pesem Evrovizije.

Gregor Ravnik
Gregor Ravnik Foto: Promo foto

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button