ZABAVNO & DRUŽABNO

Ditko snubijo tudi Čehi

Prvič se je predstavila na Češkem

V okviru češko-slovenskega srečanja, ki ga je v kraju Vysočina organiziralo češko-slovensko društvo v sodelovanju z veleposlaništvom republike Slovenije v Pragi je kot osrednja gostja nastopila kantavtorica in skladateljica Ditka ob spremljavi pianista Gorazda Čepina in kitarista Jana Lužnika.

Koncert uglasbene poezije v slovenskem jeziku in avtorskih pesmi v angleščini so izvedli v prijetni atmosferi pivovarne Bernard, katere pričetki segajo vse v leto 1597. Koncerta sta se udeležila tudi slovenska veleposlanica v Pragi, mag. Tanja Strniša in njen soprog Toni Strniša, ki sta bila nad koncertom slovenske glasbenice navdušena.

»S svojo glasbo sem se prvič predstavila na Češkem in zelo sem vesela, da so bili odzivi tako dobri. Čeprav večina prisotnih ni govorila ali razumela slovenskega jezika, se jih je moja glasba dotaknila,« je povedala Ditka, ki nam je še zaupala, da so si na Češkem ogledali tudi znamenitosti mesta Brno in čudovito okolico v okraju Vysočina od koder je izhajal tudi znameniti češki pisatelj Jaroslav Hašek.

Ditka
Ditka z veleposlanico … Foto: Osebni album
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button