ZABAVNO & DRUŽABNO

Glasbenica Ditka ob glasbenem jubileju stavi na ‘drugo ime’

Ditka, priljubljena slovenska kantavtorica, pevka in skladateljica letos praznuje že deseto obletnico delovanja na glasbeni sceni. Simpatična 27-letnica, ki se z glasbo sicer ukvarja od svojega deveta leta dalje, kot ‘uradni’ začetek kariere šteje leto 2010.

DitkaFoto: Lara Piko

V oktobru 2010 je namreč na radijske postaje prvič poslala pesem ‘So fine’, ki se je uvrstila na zgoščenko Vala 202 – VAL010 – Imamo dobro glasbo. Še istega leta je postala tudi zmagovalka Odprtega mikrofona in odigrala svoj prvi kratek koncert avtorske glasbe v Kinu Šiška v Ljubljani.

Danes Ditka kot vsestranska glasbenica navdušuje z uglasbeno poezijo znanih slovenskih pesnikov, ki v njeni izvedbi sežejo naravnost v srca slovenskih poslušalcev. Posebno doživetje pa je zanjo tudi ustvarjanje glasbe z avtorskimi besedili v angleščini.

V preteklih letih je navdušila z več uspešnicami, še posebej pa je odmevala njena pesem Ne bodi kot drugi, ki je mnogim polepšala tudi poročni obred. Ditka, po duši rojena glasbenica, sicer po izobrazbi tudi delovna terapevtka, navdih najde v naravi, zgodbah zanimivih ljudi in v družbi živali, glasba pa je tudi njena terapija. V minulih letih je večkrat nastopila na festivalih v tujini – med drugim je navdušila tudi na kantavtorskem festivalu v Bolgariji, kjer je osvojila prvo mesto.

Glasbeni jubilej bo obeležila z novo glasbeno zgodbo.Foto: Lara Piko

Ob deseti obletnici bo izdala prav posebno vinilno ploščo Ditka 10, posneto to poletje v živo z akustično zasedbo. Na njej je zbranih 12 pesmi, ki so v preteklih letih vsaka posebej zaznamovale njeno kariero. Ditka je v prihodnjih mesecih želela izpeljati tudi koncertno turnejo, a je ta zaradi trenutnih razmer prestavljena na naslednje leto. Kljub temu obletnica ne bo minila brez praznovanja, saj bo v oktobru izvedla akustični koncert za skupino 25 izbrancev z radijskim prenosom. V oktobru na radijske postaje prihaja še sveži singel z naslovom Drugo ime, ki bo navdušil vse glasbene sladokusce, pesem pa bo mesec dni kasneje pospremil še videospot.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button