ZABAVNO & DRUŽABNO

Ditkina skladba kot opomnik na bistvo praznikov

Božič je čas veselja

Kantavtorica in skladateljica Ditka nam ob vstopu v praznični čas poklanja novo pesem z naslovom Božič prihaja. S pesmijo želi opomniti, da je bistvo božičnih praznikov to, da se zopet povežemo s tistimi, ki jih imamo radi. Si vzamemo čas za druženje in začutimo pomen vrednot, kot so ljubezen, družina in prijateljstvo. Hkrati pa si vzamemo tudi čas zase, se v praznični naglici skušamo umiriti in biti v trenutku ter se naužiti najbolj čarobnega dela leta.

Pesem Božič prihaja je bila najprej napisana v angleškem jeziku, pravi Ditka.

Čaroben čas

»Imela sem to srečo, da je moja, na žalost že pokojna, babica, vedno znala pripraviti najbolj čaroben praznični čas. Cel mesec december je v njeni hiši dišalo po sveže pečenih piškotih, z občutkom je okrasila svoj dom z lepimi lučkami in okraski ter pripravila zares prijetno vzdušje. Na božični večer pa se je vedno zbrala cela družina. Odprli smo darila in nato peli božične pesmi ob klavirju. Čeprav babice in dedka več ni z nami, to tradicijo ohranjamo. Prav zaradi njiju je tudi zdaj, ko sem odrasla, božični čas zame tako dragocen,« pripoveduje glasbenica.

Ditka
Ditka Foto: Dobran Laznik

Za pesem so posneli tudi videospot, katerega rdeča nit je prijateljstvo. Na 1699 m n.v., snežni odeji in s pogledom na Ditkino domačo Koroško, so večino kadrov posneli na Uršlji gori.

Magic Of Christmas

Glasbenica je v slovenskem glasbenem prostoru najbolj prepoznavna po uglasbitvah poezije velikih slovenskih pesnikov, a hkrati ves čas ustvarja tudi v angleškem jeziku. Že nekaj let nazaj je napisala pesem z naslovom Magic Of Christmas, kmalu po tem pa se je njenemu očetu, pianistu in skladatelju, Gorazdu Čepinu utrnila ideja za besedilo v slovenskem jeziku. Končno je prispel december, ko bo ta pesem tudi uradno izšla.

Ditka
Ditka zna vedno znova in znova presenetiti. Foto: Nika Hölcl Praper

»Božič je čas veselja pa tudi nežnosti in čustev. Vse to sem skušala vplesti v mojo božično pesem, za katero upam, da v vas vzbudi prijetne občutke in morda tudi nekaj nostalgije po brezskrbnih prazničnih dneh iz otroštva.« Ditka

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button