MMS

Alya Elouissi: Na britanski obali ne bom nikoli več snemala

Dogajanje na vzhodni britanski obali

Alya Elouissi je svojo novo avtorsko pesem Valovim prvič predstavila javnosti julija na festivalu Melodije morja in sonca 2023. Le nekaj dni po festivalu je pevka, ki je po očetu Alžirka, presenetila Slovenijo še z novico, da je bila del najožje ustvarjalne ekipe najbolj pričakovanega filma leta – filma Barbie, kjer je imela vlogo stand in igralke. Na snemanju, ki je potekalo v Londonu, se je družila z znanimi igralkami in igralci.

Igralka, pevka in tekstopiska pri kaki večji filmski produkciji ni sodelovala prvič. Njeno ime lahko zasledite v odjavni špici filmov, kot sta Čudežna ženska (Wonder Woman) in Črno ogledalo (Black Mirror), v Barbie pa je delala kot dvojnica (angl. stand-in) za igralko Sharon Rooney.

Alya Elouissi
Alya Elouissi na odru MMS 2023. Foto: Alesh Maatko

Videozgodba za pesem Valovim

Vsestransko nadarjena pevka, igralka, plesalka, tekstopiska, ki že več let deluje in ustvarja na relaciji med Ljubljano, Londonom in Moskvo, ima kljub rosnim letom za sabo zelo razgibano kariero. Tokrat nam predstavlja videospot za skladbo Valovim, ki ga je na začetku letošnjega leta s kreativno ekipo posnela na angleški obali. Kot pravi Alya pa tudi tokrat ni šlo brez zapletov in neverjetnih naključij.

Nikoli več na britanski obali?

“Videospot za Valovim sem snemala na vzhodni angleški obali, ko sem bila meseca junija delovno v Londonu. Po tej izkušnji sem si rekla, da na britanski obali nikoli več ne bom snemala scen v morju pod lastno organizacijo. (smeh) Zgodilo se je namreč naslednje … ne glede na to, da smo pred snemanjem z ekipo preverili začetni čas plime na obali, kjer smo snemali, nas je pričakala nočna mora, ko smo prispeli na vzhodno angleško obalo. Namreč morja ni bilo. Nato smo se z ekipo peljali od plaže do plaže, saj smo bili mnenja, da če se bomo bližali odprtemu morju, bi moralo tam biti vedno več morja. Vendar pa se situacija ni ravno izboljšala, vse naslednje plaže so bile dosti podobne. Na eni plaži, kjer je morje izgledalo bližje, sva s snemalcem hodila več kot pol ure bosa po blatu do točke morja, da sva preverila globino in če bi bilo mogoče tam snemati … Vendar tudi to ni šlo, šlo je le za nekaj centimetrov vode in nemogoče bi bilo v tem snemati,” v uvodu pove glasbenica, ki nadaljuje z zgodbo …

Alya Elouissi
Pesem spremlja prav posebna videozgodba. Foto: Chiara Ramiro

Čudež na koncu

“Obupani se peljemo še do zadnje plaže, tam pa nas je pričakal čudež. Na plaži je bil ogromen kamnit bazen z morsko vodo in nikogar ni bilo nikjer. Tudi voda je bila več kot dovolj globoka za plavanje in s pravilno postavljeno kamero smo lahko uspešno prelisičili publiko, da plavam na odprtem morju, kar pa je sicer skrivnost. (smeh) Nato pa sem z največjim presenečenjem ugotovila, da se nahajam ravno na plaži, kjer sem leta 2018 posnela videospot za prvo pesem mojega EP albuma My Love! Kako majhen je res ta svet … In ravno ta plaža nas je na koncu rešila. Začeli smo uspešno snemati in večino zadev že posneli, potem pa je ob treh popoldne kar naenkrat od nikoder prišla ogromna plima in v nekaj minutah so se kilometri puste obale popolnoma napolnili z morjem. Česa takega še nisem doživela. Plimo smo nato idealno izkoristili še za zadnje kadre snemanja na odprtem morju. Lekcija naučena  … na britanski obali ne bom (skoraj) nikoli več snemala scen v morju pod lastno organizacijo. To ni Jadransko oziroma Mediteransko morje, kjer morje vedno je,” je zaključila v smehu.

Alya Elouissi
Alya Elouissi Foto: Chiara Ramiro

Valovim na odru MMS

Svet pesmi Valovim, poln ritmov, morja in osvoboditve nas bo na radijskih frekvencah zagotovo spremljal še mnogo poletij. Pesem je Alyi zelo osebna, saj je povezana z boleče končanim razmerjem in hudim vrtincem nenehnih življenjskih in kariernih sprememb v zadnjem letu, ko se je Alya morala še bolj naučiti plavati s tokom življenja in mu zaupati, da je lahko preživela. “Valovanje z življenjem me je rešilo in mi prineslo ponovno srečo in osvoboditev, o čemer govori tudi pesem.”

Alya Elouissi želi z novim singlom poleg uživanja v glasbi ljudem predati tudi inspiracijo in motivacijo, da valovijo s tokom življenja, saj bodo tako lahko še bolj dosegli lastno srečo in svobodo.

“Pesem sem napisala med sedenjem na boji v morju tik pred odhodom z dopusta lansko poletje. Bila sem polna raznoraznih čustev, razmišljanja o življenju, odklopa in napolnjenih morskih baterij ter popolnoma prisotna v trenutku. Kar naenkrat mi je v glavo priletela inspiracija za glasbo in besedilo refrena. Hitro sem odplavala na breg, si obrisala roke z brisačo in na telefon posnela svojo idejo (smeh). Od tam naprej pa sem pesem postopoma razvijala in močno čutila, kako točno ponazarja moje trenutno stanje in kako mi je s tem pomembna za dviganje v življenju naprej. Srčno upam in si želim, da bo pesem inspirirala čimveč poslušalcev in jim prinesla veliko glasbenih užitkov,” je zaključila pevka.

Alya Elouissi
Alya Elouissi na odru MMS 2023. Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
2
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button