MALMÖ 2024

Booom! za San Marino?

Naši fantje navdušujejo v San Marinu

Luka, Patrik in Matevž, ki so združeni v zasedbi Booom!, ki je mimogrede na Melodijah morja in sonca 2023 zasedla odlično drugo mesto, poleg tega pa so fantje prejeli še nagrado Danila Kocjančiča, so domačo javnost presenetili z novico, da so po evrovizijski avdiciji sprejeti na predizbor za Una Voce per San Marino. Pod tem imenom poteka v San Marinu nacionalni evrovizijski izbor!

Če imamo na eni strani že izbrano slovensko predstavnico Raiven, ki nas bo zastopala v prvem predizboru, 7. maja, se lahko celo zgodi, da bomo imeli Slovenci v rokavu dva aduta. Zasedba Booom! se je namreč že od nekdaj želela predstaviti v tujini. Zato so se prijavili na tekmovanje za pesem Evrovizije v San Marinu. Prvi korak so opravili uspešno!

Navdušili v angleškem jeziku

In kako je vse skupaj potekalo v San Marinu? “Naša avtorska pesem v angleškem jeziku je navdušila in prepričala žirijo, zato so se odločili, da nas pošljejo v naslednji krog. 20. januarja 2024 smo odpotovali na eno od avdicij v San Marino, kjer se je žiriji, v kateri so bili svetovno znani italijanski producenti, predstavilo več kot 750 glasbenikov iz različnih držav. Pesem smo pred žirijo odpeli v živo in pustili zelo dober vtis. Nato smo v rahli negotovosti, zaradi izjemne konkurence, odpotovali nazaj proti Sloveniji. Včeraj smo prejeli izjemno novico, da smo se uvrstili v polfinale, med 90 najboljših izvajalcev. Veseli smo že, da smo prišli do te točke, to je velik uspeh. V finale se uvrsti deset izvajalcev, samo eden pa bo na Evroviziji v Malmöju predstavljal San Marino. 15. februarja 2024 nas čaka polfinale. Kar bo, bo. Dali bomo vse od sebe,” so dejali Luka, Patrik in Matevž, ki ustvarjajo pod imenom Booom!.

Booom!
Booom! na avdicijskem nastopu. Foto: Arhiv skupine

Kdo so Booom!? Patrik Mrak in Luka Cvetičanin prihajata iz Portoroža, Matevž Derenda pa je Posavec iz Brežic. Primorca sta se spoznala v piranski gimnaziji, Matevža pa je Luka spoznal v času sodelovanja pri muzikalu Briljantina, kjer sta nastopila v vlogah Kenickyja in Sonyja. Ime jim je nadel Jan Plestenjak med snemanjem prvega singla. Ker so se mu fantje zdeli kot super junaki iz stripov, jim je predlagal ime Booom!.

Živahna evrovizijska melodija

Luka in Patrik sta za naš portal Evrovizija.com povedata, da je bila ta pesem – enako kot Portoroške sonce za MMS – narejena prav za to priložnost. “Kar nekaj časa nazaj smo že napisali to pesem, ki se nam je zdela zelo evrovizijska. Gre za zelo živahno, igrivo melodijo, s katero smo želeli čim bolj ugajati standardom tujine, kar se tiče trendov. Je pa res, da kar se tiče ‘soundscapea’, nismo šli daleč od albuma, ki ga bomo dodelanega in z izbranim ‘soundom’ izdali v bližnji prihodnosti. Ta skladba ni daleč od tega, tako da bo poslušalec ob tej skladbi lahko predvideval kakšen bo ta album,” sta nam za konec namignila Luka in Patrik, ki se z Matevžem že pripravljajo na polfinalni nastop, ki bo 15. februarja 2024. Če jim bo sreča naklonjena, jih bomo videli še v finalu Una Voce per San Marino, ki bo 24. februarja 2024.

Booom
Booom! na MMS 2023. Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
16
+1
5
+1
3
+1
1
+1
1
+1
0
+1
1
Twitter
Back to top button