SLO POPEVKA

BosaZnova iskreno o Popevki 2022

Ta skladba je mati vseh najinih skladd, povesta Vanja in Matjaž

Duo BosaZnova, ki ga sestavljata Vanja in Matjaž Romih, sta s svojo novo skladbo Ljubi me, ljubi nocoj nastopila na Popevki 2022. Ljubi me, ljubi nocoj je že njuna tretja letošnja skladba, ki nas bo v intimo dueta popeljala v ritmih bossa nove in z mehkobo obeh vokalov, ki se izmenjujeta v pripovedovanju zgodb o zrelem ljubezenskem odnosu.

Osebnoizpovedna zgodba

Ljubi me, ljubi nocoj je pravzaprav prva skladba, ki jo je Matjaž Romih spisal za BosaZnova. “Ta skladba je mati vseh najinih skladb, ki je tudi usmerila najino slogovno pot v glasbi, najin glasbeni izraz. Vanja me je sredi kupa družinskih obveznosti spodbudila, da napišem duet, verjetno delno tudi zato, ker si je želela iz cone udobja in obveznosti družinskega življenja,” o nastanku skladbe pravi Matjaž. Besedilo je nekako osebnoizpovedno, saj govori o paru, ki je že nekaj časa skupaj in je zato poleg vseh sladkosti okusil tudi manj prijetne plati skupnega življenja. A njuna ljubezen je zmagala in še vedno cveti.

BosaZnova
Ljubi me, ljubi nocoj je prva skladba, ki jo je Matjaž Romih spisal za BosaZnova. Foto: Jan Poreber

Drugačna verzija za Popevko

S skladbo Ljubi me, ljubi nocoj sta se BosaZnova predstavila na Popevki 2022 v drugačni verziji, kot jo boste lahko slišali na prihajajočem albumu, ki izide prihodnje leto. Skladba ima tako dve različici – običajno ‘ansambelsko’ in različico z revijskim orkestrom RTVSLO. Prvo boste slišali na albumu, tokrat je pred vami druga različica – tista z orkestrom pod vodstvom Patrika Grebla. Posneta je bila na Radiu Slovenija v Studiu 26, vokalni del pa v Lotos music (produkcija Rok Lopatič). Orkestrski aranžma je delo skladatelja Rudija Pančurja. Orkestrska različica – tista, s katero sta Vanja in Matjaž tudi nastopila na Popevki, med vsemi letošnjimi verjetno najbolj spominja na popevke iz 70-ih let.

BosaZnova
BosaZnova na odru Popevke 2022. Foto: Adrian Pregelj/RTV SLO

Za skladbo sta BosaZnova z Janom Poreberjem posnela tudi videospot. Ker je značaj in pripoved skladbe minimalističen, temu sledi tudi videospot. Navdih za podobo skladbe (tako na odru Popevke kot v videospotu) sta BosaZnova našla v klasičnih filmih, na primer v filmih o Jamesu Bondu.

BosaZnova glasbeno

BosaZnova sta sta letos predstavila že tri skladbe, ki slavijo življenje in odnose med partnerjema in se zibajo in sanjajo v ritmu bossa nove. Začela sta s skladbo Marjetica. Svojo drugo, Želje, ste lahko premierno slišali na festivalu MMS poleti 2022, pred vami pa je nova – Ljubi me, ljubi nocoj iz Popevke 2022. In letošnje leto je leto dua BosaZnova.

Če sta pred leti svetu sramežljivo pokazala prvo skladbo Povabim te v Rio de Janeiro, sta danes opremljena s kopico novih, ponosna na svoje stvaritve in zgodbe. Vanja in Matjaž Romih sta v BosaZnova združila svojo strast po raziskovanju in ustvarjanju glasbe, igranju v živo in nastopanju. Vanja izhaja iz jazz voda, Matjaž Romih pa se je do danes pojavljal v vlogi kantavtorja in šansonjerja (leta 2005 je tudi zmagal na festivalu Slovenski šanson). To svojo ljubezen do ustvarjanja glasbe in pripovedovanja zgodb je z Vanjinim sodelovanjem prelil v skladbe, ki slavijo življenje, njegove radosti in odnose med moškim in žensko.

BosaZnova bosta v letu 2023 izdala svoj prvenec.

BosaZnova
Duo sestavljata Vanja in Matjaž Romih. Foto: Jan Poreber
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
3
+1
3
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button