INTERVJUJI

Mia Guček iskreno o jokerju za EMO 2023

Veliko planov za novo leto

Glasbenica Mia Guček si bo leto 2022 zagotovo zapomnila za vedno. Najprej je s skladbo Independiente nastopila na EMI, nato so sledile Melodije morja in sonca, ki so bile polne adrenalina. Za piko na i pa je na Popevki 2022 prepričala še ljudstvo. Dovolj razlogov, da smo se tik pred vstopom v leto 2023 pogovarjali z vedno nasmejano in prikupno Primorko, ki se je dotaknila tudi EME 2023, ki pa je v obliki, kot jo poznamo, ne bo.

Mia Guček
Mia Guček na odru Popevke 2022. Foto: Sašo Radej

Praznični december

Smo v najlepšem času v letu. Kako ga doživljate?
Zame je decembrski čas najlepši del leta. V zraku je posebna energija. Obožujem dneve preživete z družino, lučke po mestu in čas s prijatelji.

Imate kakšne posebne spomine na otroštvo v tem času?
Božič smo vedno preživljali v krogu družine, okraševali smo smrekico, poslušali božično glasbo in zjutraj odpirali božičkova darila.

Kaj pa božični večer?
Božični večer vedno preživim doma. Četudi se večkrat ponudi priložnost za kakšen nastop, je ta večer rezerviran za družino.

Seveda na mizi ne manjka takšnih in drugačnih dobrot. Ste sicer gurmanka?
Rada imam dobro hrano in glede na to, da med letom velikokrat jem »nekaj na hitro«, toliko bolj uživam v vseh maminih prazničnih dobrotah.

Kaj pa silvestrovo, boste na odru ali znova doma?
Za silvestrovo ne bom na odru. Moj december je letos še posebej veseli in deloven, zato si bom božič in silvestrovo rezervirala za družino.

Še preden se poslovila ne moreva mimo Popevke. Kako danes gledate na svoj zmagovalni trenutek?
Zdaj, ko sem strnila vse misli iz letošnjega festivala lahko samo rečem, da sem neizmerno hvaležna za ta večer. Zelo sem počaščena za vse oddane glasove, kar je velika potrditev zame kot izvajalko in kot avtorico. Prelep občutek

Če se ne motim ste nekaj dni po festivalu predstavili tudi videozgodbo?
Videospot za pesem Nove slike je bil posnet pod okriljem Perice Raia. Gre za popoln kontrast elegance iz odra. Prikazali smo bolj surovo plat pesmi, kot v kakšni turški seriji. Dobili pa smo tudi pohvale iz Turčije, od filmskega igralca iz nadaljevanke Vedno tvoja.

Kako pa gledate na leto 2022?
Leto 2022 je bilo res moje leto. Prvič sem se predstavila domači, slovenski publiki, prvič bila nagrajena na slovenskem festivalu in še ogromno lepih stvari se mi je zgodilo. Bilo je naporno, a neizmerno leto.

Kaj vse si Mia želi v novem letu 2023?
Mia si vsako leto zaželi samo zdravja. Za vse ostalo bo treba trdo delati.

Vem da pišete tako melodije kot besedila. Koliko se jih je že nabralo v tem času?
Bi jih morala prav prešteti, jih je pa zagotovo čez sto.

Imate v rokavu kakšno še posebej dobro pesem oziroma glasbenega jokerja?
Enega zelo dobrega jokerja sem imela v rokavu za EMO 2023, ki pa je zdaj žal ne bo. Ampak da vas ne bo preveč skrbelo, vam lahko zaupam, da imam še nekaj rezervnih jokerjev za 2023.

Družbena omrežja so del našega vsakdana, veliko časa preživite na vseh priljubljeni aplikacijah?
Brez družbenih omrežij dandanes ne gre. Ne pretiravam z njimi, vseeno pa pazim, da ljudi, ki me spremljajo obveščam o stvareh, ki se mi dogajajo.

Glede na to, da EME ne bo, ciljate na kakšen drug festival?
Planov za 2023 je veliko, ne vem če ravno v obliki festivalov, zagotovo pa se bomo veliko gledali in poslušali.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
26
+1
7
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom
Back to top button