EMA 2022

EMA 2022: Po burnih odzivih se je odzvala MIA GUČEK! Poglejte, kaj pravi!

Skladbi Independiente ni uspelo

Letošnja EMA znova in še kako buri duhove! Na eni strani imamo besne gledalce, ki pogrešajo velika imena slovenske zabavne glasbe, na drugi strani pa je mlajša publika nezadovoljna z razpletom, ki se je zgodil v drugem predizboru. Mnogi so namreč prepričani, da bi si Mia Guček s svojo skladbo Independiente zaslužila vstopnico za finalni večer.

“Hočemo Mio Guček”

Glede na to, da so rezultati glasovanja skrivnostne strokovne komisije in ljudstva še vedno javnosti skriti – mimogrede, RTV Slovenija jih bo razkrila po zaključku finala, torej po 19. februarju -, so takšne in drugačne špekulacije toliko bolj glasne. Tudi družbena omrežja pokajo po zahtevah, citiramo: “Hočemo Mio Guček” … in še kaj drugega bi se našlo. A rezultati so, kakršni so. Televizija stoji za odločitvijo gledalcev in stroke, saj več kot šest mest iz vsakega predizbora ni bilo.

Mia Guček
Mia Guček s svojo ekipo. Foto: Jan Pintar

Avtorska ekipa za pesem Independiente (glasba / besedilo / aranžma): Mia Guček, Octavian Rasinariu, Patrick Jamnik / Mia Guček, Octavian Rasinariu, Patrick Jamnik / Octavian Rasinariu, Patrick Jamnik.

Izjemen odziv podpore

Zaradi izjemnega odziva smo se v našem uredništvu obrnili na glasbenico Mio Guček, ki je z veseljem odgovorila na naša vprašanja ter nam in številnim oboževalcem pojasnila, kaj ji pomeni tako velika podpora! Ob tem ni odveč, če vas povabimo še k branju celotnega intervjuja z Mio Guček, ki smo ga opravili pred njenim nastopom.

Mia Guček
Mia Guček med nastopom v drugem predizboru. Foto: Jan Pintar

Ste potihoma pričakovali finale?
Kar na glas sem pričakovala finale. Z ekipo smo se res potrudili, da izpilimo točko na vseh področjih. Pesem sem napisala skupaj z avtorji, ki imajo z evrovizijo že kar nekaj izkušenj, za kostum je poskrbel Madonnin kostumograf, ki je bil lani prav tako na evroviziji skupaj s srbsko skupino Hurricane, za koreografijo je poskrbel koreograf Chrisa Browna- Anže Škrube, s plesalkami pa smo zadnje tedne pred Emo preživele večinoma kar v plesni dvorani. Za izgled plesalk in mene sta skrbela vsem dobro znana Doroteja Premužič in Kristijan Skamljič. Kaj je presodilo žal nevem. Najbrž smo na kaj pozabili.

Ste razočarani, ker se niste uvrstili naprej v zaključni del EME?
Najprej sem bila razočarana, saj sem v ta projekt res verjela in vanj vložila ogromno truda, a so me še isti dan ljudje zasuli s komentarji, klici, sporočili in podporo v taki meri, da si tega niti v sanjah ne bi mogla predstavljati.

Mia Guček – Independiente
Mia Guček – Independiente Foto: Adrian Pregelj

Seznam podpornikov je res iz ure v uro daljši, tako med publiko, kot med slovensko estrado.

Kaj vam pomeni izjemna podpora na družbenih omrežjih, saj je seznam vsak dan daljši?
Seznam podpornikov je res iz ure v uro daljši, tako med publiko, kot med slovensko estrado. To mi pomeni ogromno. Je res ena velika potrditev, da delam dobro in, da sem na pravi poti.

Imate kakšno sporočilo za vse pozitivne misli, ki jih dobivate od vsepovsod?
Ja! Iz srca bi se rada zahvalila čisto vsakemu posebej za neverjeten odziv in zelo sem jim hvaležna za vso podporo, sporočila, in vse oddane glasove, ki jih ni bilo malo.

Kako naprej? Kaj vse še pripravljate?
Moj vsakdanjik je kljub temu, da nisem več del EME zelo delaven. Pripravljam namreč kar veliko paleto novih skladb, delovno pa je tudi v mojem glasbenem distribucijskem podjetju otune. Še veliko novosti pripravljam za vas.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
32
+1
3
+1
5
+1
1
+1
1
+1
3
+1
1
Twitter
Back to top button