PROMOCIJA

Družba Elan že začela z gradnjo sončne elektrarne

Trajnostno poslovanje

Posebnosti
  • PROMOCIJSKO SPOROČILO

Trajnost poslovanja je vtkana v DNK skupine Elan in produktov, ki jih proizvajamo. Poudarek naših aktivnosti delimo na skrb do okolja, skrb do zaposlenih in širše družbe ter poslovanje skladno z aktivnostmi krožne ekonomije.

V Elanu je že stekla izgradnja sončne elektrarne, ki bo začela obratovati v drugi polovici leta 2022. S sončno elektrarno bodo zadostili približno 12% vseh letnih energetskih potreb po električni energiji ter na letni ravni znižali izpuste CO2 za 498 ton.

»Ob tem smo s pričetkom leta 2022 naredili še korak naprej in družbi zagotovili 100% oskrbo z energijo pridobljeno iz obnovljivih virov elektrike (OVE). Ob oskrbi z energijo je družba Elan zavezana tudi lokalni proizvodnji in razvoju, materiale in surovine za proizvodnjo svojih produktov pa skoraj izključno pridobiva pri evropskih dobaviteljih s preverjenimi trajnostnimi certifikati in kakovostnimi standardi,« še dodaja mag. Leon Korošec, direktor zimske divizije in podpredsednik skupine Elan.

V Elanu se zavzemajo za trajnost poslovanja s poudarki na skrbi do okolja, zaposlenih, širše družbe in poslovanja, skladnega z aktivnostmi krožne ekonomije.

Elan 2
Mag. Leon Korošec, direktor zimske divizije in podpredsednik skupine Elan. Foto: Elan

Uspešno leto za Elan in podjetja v lasti KJK Sports

Sicer pa je skupina Elan končala leto 2021 z boljšimi prodajnimi rezultati od pričakovanj, ki so rezultat zelo dobrega okrevanja prodaje izdelkov zimsko-športne divizije v zadnjem četrtletju ter uspešne prodaje na ostalih divizijah. Skupina Elan je glede na preliminarne nerevidirane podatke ustvarila prihodke v višini 93 mio EUR, kar je 34 % več kot leto poprej.

KJK Sports, holdinška družba s sedežem v Luksemburgu, ki je lastnica skupine Elan, je leto 2021 prav tako zaključila z znatnim povečanjem prodaje. Glede na preliminarne rezultate so podjetja znotraj KJK Sports dosegla 50-odstotno povečanje prodaje v primerjavi z letom prej in ustvarila skupni prihodek v vrednosti preko 370 milijonov evrov. Jeffrey Tirman, glavni izvršni direktor KJK Sports, je dejal: »Pozicioniranje KJK Sports v segment izdelkov za aktivno preživljanje prostega časa se je izkazalo za zelo uspešno. Vse naše blagovne znamke so lansko leto zaključile v znamenju močne rasti, prav tako pa ostajamo optimistični tudi za letos. To nakazuje, da je naš pristop z več blagovnimi znamkami pravilen, in uporabljali ga bomo tudi v prihodnje.« Najmočnejšo rast je dosegla kolesarska divizija KJK Sports, tej je sledila skupina Tahe Outdoors, katere rast je spodbudilo močno povpraševanje po izdelkih za vodne športe.

Leon Korošec, direktor zimsko-športne divizije Elana in svetovalec glavnemu izvršnemu direktorju družbe KJK Sports, je ob tem poudaril: “Zelo smo zadovoljni s sinergijami znotraj skupine KJK Sports za globalni razvoj naših poslovnih enot in cenimo vključevanje Elanove ekipe v različne projekte znotraj skupine. Ekipa v Sloveniji igra pomembno vlogo pri projektih razvoja blagovnih znamk ter projektih digitalnega marketinga.”

“Verjamem, da bomo z znanjem in izkušnjami tudi v prihodnje prispevali k uresničevanju novih razvojnih projektov skupine.” Leon Korošec

Back to top button
X