PROMOCIJA

S čelado varno in brezskrbno na smučišče

Zima je s svojo belino čaroben letni čas. Ob pogledu na zasnežene vršace se smučarjem zaiskrijo oči. V tistem trenutku začutijo neustavljivo hrepenenje, da se s svojimi smučmi združili v eno, uživali v hitrosti in občutku prvinskega užitka. A jasno je, da so užitek, veselje, zadovoljstvo, sproščenost in brezskrbnost še večji, če se človek počuti varnega.

V podjetju Elan se zavedajo, da je varnost ključnega pomena. Bolj ko se počutimo varne, večji je užitek na snegu. K temu pa v veliki meri prispeva uporaba čelade.

»Uporaba čelade pri kateremkoli gravitacijskem športu za 80 do 90 odstotkov zmanjša možnost resnih poškodb glave,« je prepričan švedski nevrolog Per Hamid Ghatan, ki je tudi eden izmed najzaslužnejših za sprejetje zakona, po katerem morajo na večini evropskih smučišč otroci do 14. leta nositi zaščitne čelade. »V Elanu sprejetje zakona podpiramo, saj menimo, da moramo pri vsakem športu najprej poskrbeti za varnost. Zato bodo v naši ponudbi še naprej kakovostne čelade. Nadaljevali pa bomo tudi z ozaveščanjem,« je poudaril Leon Korošec, direktor zimske divizije Elana.

Iz ljubezni do smučanja in preprečevanja poškodb se je razvila vsesplošna potreba po varovanju glave in posledični uporabi zaščitne čelade. To velja za smučarje, ki z uporabo čelade skrbijo za svojo zaščito in za varnost vseh drugih uporabnikov smučišč. Na drugi strani pa tudi za proizvajalce opreme, ki se zavedajo svoje pomembne vloge pri ozaveščanju ljubiteljev smučanja, da je kljub užitkom, ki jih nudi vijuganje po belih strminah, varnost vedno ključnega pomena in je zaradi tega na prvem mestu.

Twitter
Back to top button