TORINO 2022

Estonija je izbrala! Stefanov Hope diši po divjem zahodu

V Torinu bo zapel Hope

Estonija je po sorazmerno dolgem izbiranju (mimogrede, tu so bili tako četrtfinalni izbori kot polfinalni) skozi veliki finale Eestu Laul vendarle prišla do zmagovalca. To je postal simpatični Stefan, ki je stavil na pesem Hope. Pesem, ki še kako diši po divjem zahodu, je na koncu prepričala v superfinalu, kjer so se pomerili trije najboljši.

Razplet v superfinalu

  1. Stefan – Hope
  2. Minimal Wind ft. Elisabeth Tiffany – What To Make Of This
  3. Elysa – Fire
Stefan Estonija
Stefan bo prepeval za Estonijo. Foto: Instagram Stefan

V finalnem večeru je sicer nastopilo deset najboljših, in sicer Elina Nechayeva, Andrei Zevakin feat. Grete Paia, Jaagup Tuisk, Elysa, Ott Lepland, Stig Rästa, Minimal Wind ft. Elisabeth Tiffany, Stefan, Anna Sahlene in Black Velvet. Najprej so se predstavili vsi tekmovalci. Trije najboljši, ki jih je izbralo ljudstva in stroka, pa so se pomerili še v superfinalu, kjer je imelo glavno besedo le ljudstvo, ki se je odločilo za Stefana.

Štirje nekdanji udeleženci

Naj kot zanimivost še zapišemo, da so se finalu pomerili tudi nekateri nekdanji estonski predstavniki, in sicer Elina Nechayeva (2018, 8. mesto), Stig Rästa (2015, 7. mesto), Ott Lepland (2012, 6. mesto) in Anna Sahlene (2002, 3. mesto).

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X