MALMÖ 2024

Za Estonijo 5Miinust & Puuluup

Izbor Eesti Laul 2024

V Estoniji se je v soboto, 17. februarja odvilo sklepno dejanje izbora Eesti laul 2024. Kandidatov za evrovizijsko vozovnico je bilo deset, na koncu pa so s skladbo (Nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi prepričali 5Miinust & Puuluup.

Estonija ESC 2024
Za Estonijo 5miinust & Puuluup. Foto: Ken Mürk / ERR

Eesti Laul 2024

O zmagovalcu estonskega izbora, ki sta ga vodila Grete Kuld in Tõnis Niinemets, se je odločalo v dveh krogih glasovanja. V prvem krogu so bili upoštevani rezultati žirije in telefonskega glasovanja, najboljši trije (5Miinust & Puuluup, Ollie in Nele-Liis Vaiksoo) pa so se nato uvrstili v superfinale, kjer so zmagovalca izbrali gledalci. Tu so bili najbolj prepričljivi 5Miinust & Puuluup, ki bodo na evrovizijskem odru prepevali (Nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi.

Estonija ESC 2024
Za Estonijo 5miinust & Puuluup. Foto: Ken Mürk / ERR

In kdo so zmagovalci?

5Miinust je estonska hip-hop skupina, ki jo sestavljajo Estoni Kohver, Päevakoer, Põhja-Korea in Lancelot. Puulup pa je estonski folk duo, ki ga sestavljata Ramo Teder (kot solo izvajalec znan kot Pastacas) in Marko Veisson in ki uporabljata tradicionalna glasbila.

Med kandidati za novega ESC predstavnika so bili številni umetniki, ki jih poznajo vsi, ki so v preteklosti spremljali Eesti laul. Med njimi je morda najbolj opazna pevka Laura, ki je zastopala Estonijo na Evroviziji kot članica skupine Suntribe (2005) in kot polovica dueta Koit Toome & Laura (2017).

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Izvor
TV ERR - Eesti laul
Twitter
Back to top button