EMA 2022

EMA 2022 – 2. predizbor: Mia Guček: Konkurenca je zelo močna

Mia Guček - Independiente

Na EMI 2022, ki jo bosta vodila Melani Mekicar in Bojan Cvjetićanin, se bo za evrovizijsko vstopnico skupaj borilo dvajset tekmovalcev, in sicer v vsakem predizboru po deset. Vse glasbenike tradicionalno predstavljamo tudi na Evrovizija.com.

Drugi predizbor bo kot prva po vrsti otvorila Mia Guček, ki stavi na pesem Independiente. Mia Guček je mlada primorka, rojena v Kopru. Po končanem študiju klavirja na Akademiji za glasbo v Ljubljani in Akademiji za glasbo v Münstru (Nemčija), se je posvetila pevski karieri. Nemško občinstvo jo je dodobra spoznalo v oddajah njihovega najbolj gledanega showa, DSDS, zdaj bi se rada predstavila še rodni Sloveniji. Trenutno se najbolj posveča ‘songwritingu’. Skupaj s svojim glasbenim kolegom, avtorjem lanskoletne evrovizijske pesmi za Ciper, in še dvema odličnima producentoma, so letos združili moči in v boj za zmago pošiljajo novo pesem. Tokrat za Slovenijo.

Zanimiva bo pa tudi kostumografija, za katero bo poskrbel Madonnin kostumograf Demode Couture.

Ali vas je presenetila odločitev strokovne komisije, da so vas izbrali za EMO 2022?
To, da me je strokovna komisija izbrala za nastop na Emi 2022, me je pozitivno presenetilo. Glede na to, da sem na slovenskih odrih novinka, sem zelo vesela in počaščena, da se lahko predstavim tudi pred domačim občinstvom.

Kako bi se predstavili publiki?
Sem Mia Guček, pevka, avtorica in pianistka. Zase bi rekla, da sem preprosta, nasmejana, delovna in ambiciozna.

Kaj menite, zakaj bi bili vi najboljši, da bi vas na koncu izbrali za zmagovalca EME 2022 oziroma za predstavnika Slovenije na Evroviziji 2022?
Verjamem v svojo skladbo Independiente in celotno ekipo. Tudi sama že pridno vadim, da bo moj nastop tak, kot sem
si ga predstavljala in zelo bom vesela, če bo prepričal tudi koga pred malimi ekrani. Sicer pa letošnja Ema ponuja veliko raznolikih in kvalitetnih točk, zato je konkurenca zelo močna.

Kaj so/bodo vaši aduti na odru EME 2022?
Poleg glasbenega nastopa bo točka zelo plesna, za koreografijo namreč skrbi Anže Škrube. Zanimiva bo pa tudi kostumografija, za katero bo poskrbel Madonnin kostumograf Demode Couture.

Kakšen nastop obljubljate, kako se pripravljate?
S plesalkami vsak dan trdo delamo, da vam predstavim najboljšo možno verzijo sebe.

Mia Guček
Preprosta, nasmejana, delovna in ambiciozna. Vse to je Mia.

O čem govori vaša skladba?
Naslov moje skladbe je INDEPENDIENTE, kar v prevodu pomeni neodvisna/neodvisen. Spodbujam svoje poslušalke in poslušalce, naj bodo neodvisni in samosvoji, naj ne pustijo, da jim kdorkoli kvari razpoloženje.

Če bi slučajno zmagali na EMI 2022, kaj lahko pričakujemo od vas v Torinu ter kaj bi za vas pomenil nastop na tem glasbenem odru?
Zmaga na EMI bi mi pomenila res veliko potrditev, da sem na pravi poti in da imam podporo Slovenk in Slovencev. To možnost bi maksimalno izkoristila, da v čimboljši luči predstavim našo državo Evropi in mislim, da je tri mesece dovolj časa, da iz nastopa narediš pravi spektakel. Tako v glasbenem, kot tudi v vizuelnem in kostumografskem smislu.

Koliko časa že spremljate Evrovizijo?
EMO sem prvič gledala leta 1996, ko je na njej nastopil moj žal že pokojni stric Miran Fakin in sicer kot pevec skupine Don Juan, s pesmijo Ena, dva, tri. Od takrat nisem spustila še niti ene EME ali Evrovizije.

Katera evrovizijska pesem vam je najljubša ter kateri od naših predstavnikov vas je do danes najbolj navdušil?
Kar nekaj najljubših imam. Če moram izpostaviti samo eno evrovizijsko, bi to bila Euphoria. Moj najljubši zmagovalec EME pa je Omar Naber.

Če damo EMO in Evrovizijo ob stran, kaj vse lahko še pričakujemo od vas v letu 2022?
Za leto 2022 imam poleg skladbe Independiente pripravljenih še kar nekaj novih pesmi, za katere že komaj čakam, da jih slišite.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
10
+1
3
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X