ZABAVNO & DRUŽABNO

Se Mia Guček pripravlja na Evrovizijo ’24?

Zakupila luksuzni ljubljanski hotel

Zmagovalka Popevke 2022 in lastnica švicarske glasbene distribucije Mia Guček je, kot kaže, zelo podjetna glasbenica, ki pa svojih načrtov ne razkriva v podrobnosti. Mia namreč skupaj z založbo Warner Chappell Music te dni v ljubljanskem hotelu Neu Residence organizira večdnevni dogodek, na katerem je/bo združena smetana mednarodnih piscev, producentov in urednikov iz sveta glasbe in televizije.

Evrovizija 2024?

Na vprašanje, ali se morda podaja na Evrovizijo 2024 Gučkova ni želela razkriti podrobnosti. Zaenkrat je namignila samo, da gre za pisanje novih skladb in sklepanja novih pogodb za mednarodna glasbena imena. Če bo karkoli povezano z Emo ali Evrovizijo 2024 pa bomo na našem najbolj branem portalu o Evroviziji kakopak izvedeli prvi.

Mia Guček – Independiente
Mia Guček na odru Eme 2022. Foto: Adrian Pregelj

Kdo je Mia Guček?

Mia Guček je primorska glasbenica, rojena v Kopru. Po končanih študijih klavirja na Akademiji za glasbo v Ljubljani in Akademiji za glasbo v Münstru (Nemčija) se je posvetila pevski karieri. Nemško občinstvo jo je dodobra spoznalo v oddajah njihovega najbolj gledanega šova DSDS, kjer se je med več deset tisoč prijavljenih prebila vse do finalne oddaje. Na Emi 2022 se je s pesmijo Independiente prvič predstavila tudi slovenski publiki, ki jo je sprejela več kot odlično. Kot pravi Primorki pa ji je bilo v čast, da se je lahko prav tako leta 2022 predstavila še na dveh festivalih, in sicer na poletnih Melodijah morja in sonca ter na jesenski Popevki, kjer je slavila s skladbo Nove slike.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
57
+1
5
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button