MMS

MMS 2022: Mia Guček: Moja pesem odžene slabo voljo in zlobne jezike

Glasbenica stavi na pesem Adrenalin

V soboto, 9. julija se bo v portoroškem Avditoriju odvil že 41. festival Melodije morja in sonca, ki vsako leto najavlja dolgo vroče poletje, počitnice in morske dogodivščine, s festivalom pa hkrati dobimo nove poletne uspešnice in zimzelene melodije. V tekmovalnem delu se bo tokrat predstavilo ducat izvajalcev, ki jih predstavljamo, tako kot vsako leto, tudi na našem priljubljenem portalu Evrovizija.com. Kot zadnji po vrsti bo nastopila še Mia Guček.

Mia Guček je primorska glasbenica, rojena v Kopru. Po končanih študijih klavirja na Akademiji za glasbo v Ljubljani in Akademiji za glasbo v Münstru (Nemčija) se je posvetila pevski karieri. Nemško občinstvo jo je dodobra spoznalo v oddajah njihovega najbolj gledanega šova DSDS, kjer se je med več deset tisoč prijavljenih prebila vse do finalne oddaje. Na letošnji Emi se je s pesmijo Independiente prvič predstavila tudi slovenski publiki, ki jo je sprejela več kot odlično. Kot pravi Primorki pa ji je v čast, da lahko svojo novo poletno pesem predstavi prav v Avditoriju Portorož, na festivalu Melodij morja in sonca.

Mia Guček – Independiente
Mio Guček smo spoznali že na EMI 2022. Foto: Adrian Pregelj

Mia se bo predstavila s skladbo Andrenalin.

Ali vas je presenetila odločitev izborne komisije, da so vas izbrali za MMS 2022?
Seveda! Tudi, če sem v pesem zares prepričana, sem vedno znova počaščena, ko dobim potrditev tudi od drugih, v tem primeru od izborne komisije.

Kako bi se pred nastopom v Avditoriju Portorož predstavili našim bralcem?
Sem Mia Guček, po poklicu sicer pianistka in prof. klasične glasbe, zadnja leta pa bolj aktivna v pop vodah. Svojo pevsko kariero sem začela v Nemčiji, kjer sem eno leto nastopala na njihovem najbolj gledanem šovu, ki se je odvijal na TV RTL, letos pa sem se prvič predstavila tudi domači publiki, na Emi s pesmijo Independiente.

O čem govori vaša skladba, ki jo boste predstavili na MMS?
Moja pesem opisuje, kaj vse se v meni dogaja, ko me preplavi Adrenalin. Med drugim prebudi mojo kreativo in odžene slabo voljo in zlobne jezike.

Bo vaša MMS skladba dobila tudi videozgodbo?
Videozgodba Adrenalina je zaenkrat še neznanka, ste pa za zdaj vsi lepo vabljeni k ogledu mojih novih videospotov pesmi Prepovedana in Independiente.

Kaj so/bodo vaši aduti na odru MMS 2022?
Moji aduti na letošnjem festivalu so energičnost, odrski nastop in refren, ki ostane v ušesih.

Kakšen nastop obljubljate, kako se na vse skupaj pripravljate?
Lahko razkrijem, da na odru ne bom sama in da se na nastop že intenzivno pripravljamo.

Skozi bogato zgodovino festivalov MMS se je nabralo veliko uspešnic … Katera poletna melodija je recimo vam najljubša?
Na festivalu MMS se je rodilo ogromno hitov in zimzelenih skladb, ki nas bodo spremljale še desetletja. Moja najljubša pa je Slavkova Črta, ki sem jo v svoji verziji predstavila na dveh predstavitvenih večerih Melodij morja in sonca.

Če dava MMS ob stran, kaj vse lahko še pričakujemo od vas v letu 2022?
Leto 2022 je zame kar pestro leto, saj nastopam na vseh treh festivalih, ki nam jih ponuja RTV Slovenija. Ema je že mimo, trenutno se vsi najbolj veselimo MMS-a, jeseni pa se bom v malo drugačni luči predstavila na Slovenski popevki.

In seveda za konec, kakšno je vašo idealno poletje ter kako ga boste preživeli?
Morje, glasba, kopalke in dobra družba. To je vse kar poleti rabim.

Mia Guček
Mia Guček na predstavitvenem večeru MMS 2022. Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
5
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
Back to top button
X