MMS

Kdo bo osvojil 41. festival Melodije morja in sonca?

Ducat novih poletnih melodij

Kdo bo zmagovalec 41. festivala Melodije morja in sonca? Čigavo pesem si bomo največkrat zavrteli to poletje? Odgovor na obe vprašanji bomo dobili v soboto, 9. julija zvečer, ko bodo Amfiteater Avditorija Portorož napolnile nove poletne melodije. Nepozabne poletne melodije, predvsem festivalske uspešnice smo sicer letos že slišali, in sicer na kar na dveh predstavitvenih večerih.

Gostiteljica večera bo Lorella Flego, večer pa bosta s svojo sproščenostjo in humorjem popestrila Iztok Gustinčič in Tomaž Klepač. Vstopnice za festival so na voljo tukaj.

»Melodije morja in sonca so od nekdaj festival, ki odpira vrata poletju, festival, ki je prežet z morskim duhom, poln dobre volje in čarobne energije. Letos se nam obeta 12 novih skladb, zelo dober šov program v družbi Iztoka Gustinčiča in Tomaža Klepača, predvsem pa sproščen večer, ki obljubi tudi nekaj presenečenj. Kot vedno sem navdušena in polna pričakovanj, festivalu seveda želim vse dobro, predvsem pa, da bi tudi letos rodil dobro poletno uspešnico, ki jo bomo še dolgo poslušali,« nam je pred festivalom zaupala Lorella Flego, ki bo skozi festivalski večer poletnih melodij popeljala občinstvo v Avditoriju Portorož ter pred radijskimi in televizijskimi sprejemniki.

Klepač in Gustinčič King
Klepač in Gustinčič na odru MMS leta 2015. Foto: Alesh Maatko

Tokrat v vlogi voditeljev

Sicer Klepač in Gustinčič ne bosta stala prvič na tem festivalskem odru, saj sta se leta 2015 predstavila v tekmovalnem delu s pesmijo Malo za hec, malo zares, s katero sta osvojila drugo mesto. Leta 2017 pa sta s skladbo Moje oči zasedla peto mesto. Gustinčič je pred tem še trikrat nastopil s skupino Sons, in sicer 2006, 2007 in še 2009. V voditeljski vlogi, kjer se lahko pričakuje marsikaj, pa se bosta preizkusila prvič.

MMS 2022
Pred festivalom sta se odvila dva predstavitvena večera. Foto: Alesh Maatko

Neposredni prenos festivala bo ob 21. uri na TV Slovenija 1. Vstopnice za festival so na voljo tukaj.

Na letošnjem, 41. festivalu Melodije morja in sonca, ki nastaja v sodelovanju Avditorija Portorož, Občine Piran in RTV Slovenija se bo ob spremljavi festivalskega benda v živo predstavilo 12 tekmovalnih pesmi (po vrstnem redu nastopa na festivalu):

 1. Anika in Tinkara: Do roba in še čez
 2. San Di Ego: Človek mora imeti sanje
 3. Tosca Beat: Colori della natura
 4. Isaac Palma: Zdaj je čas
 5. Nina Lampret: Modrina
 6. Moya: Luna
 7. Nuša Derenda: Valček
 8. Radar: Moje meje
 9. Ninnay: Nočem tja
 10. BosaZnova: Želje
 11. Žiga Jan: V laseh polno imaš soli
 12. Mia Guček: Adrenalin
MMS 2022
Tekmovalci in voditelji so pripravljeni na MMS 2022. Foto: Alesh Maatko

Festivalske nagrade

Tako kot vsako leto bodo tudi na letošnjem festivalu podeljene naslednje nagrade, in sicer Velika nagrada Melodij morja in sonca 2022, nagrade strokovne žirije za najboljšo skladbo v celoti in nagrada Danila Kocjančiča za obetavnega izvajalca oziroma avtorja. Zmagovalca Velike nagrade MMS pa bodo določili glasovi strokovne žirije, izbranih radijskih postaj, javnosti s telefonskim glasovanjem in občinstva v Avditoriju.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
2
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button