MMS

MMS 2022: Bo Nuša Derenda odpela in še zaplesala zmagovalni valček?

Glasbenica stavi na pesem Valček

V soboto, 9. julija se bo v portoroškem Avditoriju odvil že 41. festival Melodije morja in sonca, ki vsako leto najavlja dolgo vroče poletje, počitnice in morske dogodivščine, s festivalom pa hkrati dobimo nove poletne uspešnice in zimzelene melodije. V tekmovalnem delu se bo tokrat predstavilo ducat izvajalcev, ki jih predstavljamo, tako kot vsako leto, tudi na našem priljubljenem portalu Evrovizija.com. Pod zaporedno številko sedem bo tu ena in edina Nuša Derenda.

Nuša Derenda je slavila na MMS pred natanko desetimi leti.

Nuša Derenda
Nuša Derenda je osvojila MMS leta 2012. Foto: Alesh Maatko

Za stare čase

Po točno desetih letih, odkar je Nuša Derenda zmagala na Melodijah morja in sonca s skladbo Za stare čase, se je ena najbolj cenjenih in uspešnih slovenskih pevk, odločila, da po krajšem premoru izdajanja novih pesmi ponovno stopi na oder portoroškega avditorija. Hkrati Nuša najavlja ponovno pot na slovenske glasbene lestvice, naredi na velikem portoroškem avditoriju. Pesmi, ki jih pripravlja z eno najuspešnejših slovenskih avtorskih ekip pri nas, najavljajo Nušine nove glasbene zgodbe, v katerih se vsebinsko obrača predvsem k svojemu razmišljanju, odnosom, osebnim izkušnjam, ki jih je z leti prineslo življenje.

Nuša Derenda je zagotovo ena od pevk z največ nagradami na naših festivalih – vse od Eme, Slovenske popevke, Hit festivala in nenazadnje Melodij morja in sonca, je Nuša navduševala s svojo vokalno izvedbo in skladbami, ki so pustile pečat v zgodovini slovenskega popa. Pesem o igri ljubezni, ki vedno znova riše vzpone in padce, a vedno najde pravo pot, če je prava, nosi naslov Valček.

Nuša Derenda
Nuša Derenda se bo na MMS 2022 predstavila z valčkom. Foto: Neo Visuals

“Valček – pesem, polna čustev, pesem, v kateri neznansko uživam.” Nuša Derenda

In kaj o skladbi Valček pravi Nuša Derenda? “V zadnjem obdobju sem veliko razmišljala, kaj želim sebi in svojim poslušalcem podariti v prihodnosti. Zaključne misli mojega brskanja po sebi so bile, da želim peti zgodbe, ki se me dotaknejo, zgodbe, ki jih tudi sama živim in zato še toliko bolj čutim. Prva, ki govori o ljubezni med dvema, ki že vrsto let plujeta na skupni barki, včasih po mirnem, včasih po razburkanem morju, prihaja prihodnji vikend! Prihaja pesem Valček, za vse, ki veste, da je za ljubezen vedno treba vztrajati, tudi takrat, ko ni tako pocukrana, kot mislimo, da mora biti. Komaj čakam, da jo oziroma z možem zapleše valček? “Midva s Frenkom vsaj enkrat – na novo leto. Zdaj bova imela še kakšen razlog več, da ga zapleševa na mojo novo pesem – Valček. (smeh) Zelo bom vesela, če boste tudi vi v novi pesmi našli razlog za ples ali pa vam bo zgolj polepšala večer v dvoje,” je sklenila glasbenica, ki se znova veseli nastopa na festivalu Melodije morja in sonca, kjer je slavila leta 2012.

Nuša Derenda
Bo Nuša Derenda ponovila uspeh iz leta 2012? Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button