MMS

MMS 2022: Po Portorožu odmevale zimzelene poletne melodije

Zgodil se je predstavitveni večer

Tako kot lansko leto se je tudi letos na Trgu prekomorskih brigad oziroma v središču Portoroža zgodil predstavitveni večer vseh dvanajstih izvajalcev, ki se bodo predstavili na 41. festivalu Melodije morja in sonca 2022, ki se bo odvil v soboto, 9. julija v Avditoriju Portorož.

Tokratni glasbeni večer se je odvil v organizaciji Turističnega združenja Portorož ter Avditorija Portorož, vse skupaj pa je na veliki portoroški ploščadi, ki je privabila številne obiskovalce, povezoval kar hišni band MMS pod vodstvom Tomija Purciha. Kaj pa nastopajoči? Glasbeniki sicer še niso predstavili svojih tekmovalnih pesmi, ampak so se raje nostalgično sprehodili skozi najlepše festivalske melodije, kot so Kdo ti bo dušo dal, Ne kliči me, Ko mene več ne bo, Še si tu, Amerika, Črta, Sive ceste, Lahko noč, Piran, Anita ni nikoli, Bodi z mano do konca, Če te kdaj spustim iz rok, Plima in Veter z juga.

MMS 2022
Glasbeniki so bili pred nastopom odlično razpoloženi. Foto: Alesh Maatko

Spomnimo. Na festivalu Melodije morja in sonca, ki se je skozi leta selil sem in tja, je svojo pot začel na Tartinijevem trgu v Piranu, kjer je zmagala mlada Monika Kovačič. Nato je nadaljeval pot v Portorož, kjer ima danes svoj dom v Avditoriju Portorož. V obdobju 1993−1995 pa so ga gostili tudi na Titovem trgu v Kopru. V času pred festivalom so na Obali vedno potekale predstavitve glasbenikov, tako da je tej tradiciji sledila tudi letošnja glasbena poslastica.

Nina Lampret
Nina Lampret Foto: Alesh Maatko
Nuša Derenda
Nuša Derenda Foto: Alesh Maatko
Žiga Jan
Žiga Jan Foto: Alesh Maatko
Tosca Beat Foto: Alesh Maatko
Radar
Radar Foto: Alesh Maatko
Mia Guček
Mia Guček Foto: Alesh Maatko
BosaZnova
BosaZnova Foto: Alesh Maatko
Moya
Moya Foto: Alesh Maatko
San Di EGO
San Di EGO Foto: Alesh Maatko
Ninnay
Ninnay Foto: Alesh Maatko
Isaac Palma
Isaac Palma Foto: Alesh Maatko
Tinkara Kovač
Tinkara Kovač Foto: Alesh Maatko

Odmevale uspešnice

Predstavitveni večer je otvorila mlada pevka Nina Lampret, ki je odpela melodijo Kdo ti bo dušo dal. nato pa so sledili … Nuša Derenda s svojo uspešnico Ne kliči me, Žiga Jan – Ko mene več ne bo, Tosca Beat – Še si tu, Radar – Amerika, Mia Guček – Črta, BosaZnova – Sive ceste, Moya – Lahko noč, Piran, San Di EGO – Anita ni nikoli, Ninnay – Bodi z mano do konca, Isaac Palma – Če te kdaj spustim iz rok ter Tinkara Kovač v skladbah Plima in Veter z juga.

MMS 2022
Publika je uživala ob zimzelenih uspešnicah. Foto: Alesh Maatko
MMS 2022
Med predstavitvijo so bile na voljo tudi festivalske vstopnice. Foto: Alesh Maatko
MMS 2022
Vsak izmed nastopajočih je predstavil eno MMS uspešnico. Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
3
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
Back to top button
X