MMS

MMS 2022: Kaj bo ponudil Radar?

Skupina stavi na pesem Moje meje

V soboto, 9. julija se bo v portoroškem Avditoriju odvil že 41. festival Melodije morja in sonca, ki vsako leto najavlja dolgo vroče poletje, počitnice in morske dogodivščine, s festivalom pa hkrati dobimo nove poletne uspešnice in zimzelene melodije. V tekmovalnem delu se bo tokrat predstavilo ducat izvajalcev, ki jih predstavljamo, tako kot vsako leto, tudi na našem priljubljenem portalu Evrovizija.com. Kot osma po vrsti je tu skupina Radar.

Rock skupina

Pod imenom Radar se skriva rock skupina, ki je nastala leta 2012 na meji med Italijo in Slovenijo. Glasbeniki večinoma producirajo studijsko glasbo, in sicer od rocka do drugih zvokov ter tako ustvarjajo mešanico glasbenih žanrov z zvočnimi vplivi iz osemdesetih let, ki jih prepletajo z moderno elektroniko. Predvidoma v letošnjem letu bodo izdali nov album The collapse of nonsense, ki se dotika več različnim tematik, predvsem so tu tudi osebne zgodbe.

Skupino sicer sestavljajo Andrea Butkovic na vokalu, Andrea Lussa na basu, Alex Komic na klaviaturah, Franko Reja na kitari in Patrick Quaggiato na bobnih. Nekateri izmed članov so na festivalu MMS že nastopili, in sicer leta 2013 pod imenom Statale 56.

Radar
Radar bo nastopil pod številko osem. Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
2
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button