FESTIVALI

Luka Nižetić po zmagi: To je majhna pesem o velikem mestu

Za nami je Splitski festival 2022

Luka Nižetić je s skladbo Kad se rodiš usrid Splita domov odnesel nagrado občinstva na 62. Splitskem festivalu. Skladba ima nalezljiv ritem in refren, občinstvo mu je poklonilo nagradno Zlati Galeb, poleg Luke Nižetića je zmago proslavljala tudi avtorska ekipa. Glasba, aranžma in celotno produkcijo podpisuje Branimir Mihaljević, besedilo pa Mario Mihaljević.

In kaj je po zmagi na 62. Splitskem festivalu povedal Luka Nižetič? »Od sreče sem kar malo nor. Zmaga v Splitu, mislim, da kaj več trenutno sploh ni mogoče. Zasluge gredo mojim avtorjem, Mariu Mihaljeviću, ki je napisal tako zelo čudovito, duhovito in genialno besedilo, Branimir Mihaljević pa se je napisal glasbo. To je majhna pesem o velikem mestu. Split je mesto, v katerem so se mi zgodile vse najlepše stvari v življenju. Ko nekaj sanjam, sanjam Mertojak, mojo prvo četrt v Splitu, v kateri sem živel. Ni New York, ni Zagreb, ni Zaprešić, ni Dicmo, ampak je Mertojak! To seveda vse pove. Najbolj me veseli, ker je občinstvo vzelo pesem za svojo, zdaj je pesem njihova in naj živi dalje,« je odgovoril priljubljeni hrvaški glasbenik.

Luka Nižetić
Luka Nižetić je prepričal ljudstvo. Foto: Saša Stojanović Sapa / Splitski festival

Po zmagi na Splitskem festivalu, Luka Nižetić nadaljuje z začrtano poletno turnejo, ki jo je poimenoval #ludilobrale, v jeseni pa izide tudi album Ludilo brale, izid bo Luka proslavil s koncertom v Tvornici kulture, 28. oktobra 2022.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
2
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button