FESTIVALI

Splitski festival 2024: Natečaj pritegnil 172 avtorjev

Festival se bo zgodil 7. julija

Tako kot so na eni strani Slovenija pripravlja na Melodije morja in sonca, se na drugi strani naši južni sosedje pripravljajo na Splitski festival. Oba priljubljena glasbena festivala se bosta zgodila 7. julija, naš v Avditoriju Portorož, Hrvaški pa na Prokurativah.

172 avtorjev

Letošnji natečaj za izbor skladb za finalni tekmovalni večer Splitskega festivala, ki bo 7. julija 2024, je pritegnil 172 avtorjev, ki želijo svoja glasbena dela predstaviti občinstvu na festivalskem odru na Prokurativih.

Nove skladbe je izbrala petčlanska strokovna komisija, ki je prisluhnila vsem prijavljenim skladbam in po lastnih izkušnjah, ob spoštovanju kakovosti celotne glasbene skladbe, ocenila umetniško vrednost prijavljenih skladb in izbrala najboljše. Tako so izbrali 22 najboljših skladb, v katerih bo lahko splitsko občinstvo uživalo v finalnem tekmovalnem večeru Splitskega festivala 2024. Izbrane skladbe bodo predstavili v naslednjih dneh oziroma tednih.

Split
Splitski festival se odvija na trgu Prokurative. Foto: Pixaby

Petčlansko strokovno komisijo, ki jo je vodil umetniški direktor festivala Steve Stivij Vučković, so sestavljali še glasbeni producent Damir Dado Marušić, glasbenika Stjepko (Stipe) Bulić in Miron Hauser ter glasbeni promotor Siniša Bizović.

Đorđi Peruzović
Đorđi Peruzović osvojil Split 23. Foto: Maja Prgomet
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button