MMS

MMS 2022: Ninnay: Odpeti že znam, ampak to za MMS ni dovolj

Njen adut je skladba Nočem tja

V soboto, 9. julija se bo v portoroškem Avditoriju odvil že 41. festival Melodije morja in sonca, ki vsako leto najavlja dolgo vroče poletje, počitnice in morske dogodivščine, s festivalom pa hkrati dobimo nove poletne uspešnice in zimzelene melodije. V tekmovalnem delu se bo tokrat predstavilo ducat izvajalcev, ki jih predstavljamo, tako kot vsako leto, tudi na našem priljubljenem portalu Evrovizija.com. Pod zaporedno številko devet bo nastopila pevka Ninnay.

Pod umetniškim imenom Ninnay se skriva vrhunska vokalistka Nina Bužanin Simčič, ki je že od otroštva navdušena nad glasbo. Takoj po nižji glasbeni šoli jo je pot zanesla na razna pevska tekmovanja in festivale, na katerih je pobirala različne nagrade, zdaj pa pridno ustvarja na slovenski glasbeni sceni.

In kako se je sploh začela njega glasbena pot? “Že v zgodnjem otroštvu me je oče navdušil nad glasbo in tako sem zaključila nižjo glasbeno šolo iz klavirja. Pri 13. letih sem zmagala na lokalnem festivalu Šopek pomladnih melodij, z ogromno željo po petju pa sem se kasneje vpisala h klasičnemu petju pri prof. Heleni Maurič Jelovšek. Februarja 2016 sem na regijskem tekmovanju TEMSIG iz klasičnega petja dosegla bronasto priznanje. V istem letu sem nastopila na festivalu FENS in osvojila 2. mesto z avtorsko skladbo V čolnu za dva. Nastopam tudi v glasbeni skupini svojega očeta AlienS, kjer igram klaviature in pojem kot backvokalistka. Imam tudi svoj glasbeni trio Ninnay & The Godfathers in Janis Joplin tribute band, kjer s prekaljenemu glasbeniki preigravamo pesmi legendarne pevke,” nam je odgovorila glasbenica.

Ninnay
Ninnay stavi na skladbo Nočem tja. Foto: Promo foto

Do sedaj je izdala tri single, pripravlja pa tudi svoj debitantski avtorski glasbeni album.

Ali vas je presenetila odločitev izborne komisije, da so vas izbrali za MMS 2022?
Absolutno! (smeh) Melodije morja in sonca so bile moja dolgoletna želja. Ko sem bila obveščena o uvrstitvi so me preplavila čustva sreče, veselja. Malce kasneje pa panika: kaj zdaj? Odpeti že znam, ampak to za MMS ni dovolj, kje se lotit (haha). No zdaj smo tik pred ciljno črto in ko pogledam za nazaj, je bila panika odveč.

Kako bi se pred nastopom v Avditoriju Portorož predstavili našim bralcem?
Pustimo naj pesem v soboto predstavi Ninnay.

O čem govori vaša skladba, ki jo boste predstavili na MMS?
Skladba Nočem tja je čutna balada, ki opisuje viharni odnos v ljubezni. Odnos, kjer so čustva le še bleda senca in posledično izzvenijo.

Bo vaša MMS skladba dobila tudi videozgodbo?
Vsekakor! Sicer malce z zamikom, po dolgem ‘kovidnem’ premoru je treba poletje maksimalno izkoristiti. Obeta se veliko nastopov in ko se stvari malce umirijo pride tudi video za pesem Nočem tja.

Kaj so/bodo vaši aduti na odru MMS 2022?
Predvsem želim, da me poslušalci in gledalci spoznajo takšno, kot sem. Preprosto, čutno – in takšen bo tudi moj nastop. Veliko poudarka dajem na samo interpretacijo, da pride do srca vsakega poslušalca.

Ninnay
Ninnay na predstavitvi pesmi za MMS. Foto: Alesh Maatko
Kakšen nastop obljubljate, kako se na vse skupaj pripravljate?
Nastop bo res zelo minimalisticen, ker ne želim odvračati pozornosti od pesmi. Priprave potekajo sicer sproščeno, veliko poudarka je na vokalnih vajah, potem pa še malce za intermezzo povadimo tisto malo koreografije. (smeh)

Skozi bogato zgodovino festivalov MMS se je nabralo veliko uspešnic … Katera poletna melodija je recimo vam najljubša?
Težko vprašanje, namreč sem ljubiteljica slovenske glasbe, predvsem naših primorskih izvajalcev in težko izpostavim samo eno. Veliko njih zazveni ob večernem ognju z zvoki kitare: Lahko noč Piran, Solinar, Ne odhajaj poletje in še in še bi lahko naštevala.

Če dava MMS ob stran, kaj vse lahko še pričakujemo od vas v letu 2022?
Čaka nas lepo koncertno poletje z Ninnay and the Godfathers, nastopali bomo od Izole do Murske Sobote. In izdaja še ene pesmi, kaj več pa ne smem še izdati.

In seveda za konec, kakšno je vašo idealno poletje ter kako ga boste preživeli?
V dobri družbi, z veliko glasbe in na morju.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
4
+1
1
+1
0
+1
0
+1
1
+1
1
+1
0
Back to top button
X