MMS

Nuša Derenda po 2. mestu na MMS 2022: Presrečna sem nad odzivi

Izjemna Nuša stavila na Valček

Naša nekdanja evrovizijska predstavnica ter ena in edina Nuša Derenda se po odmevnem nastopu na Melodijah morja in sonca 2022 vrača na glasbene lestvice. Seveda je ves ta čas nastopala, sodelovala v različnih duetih, vendarle pa je čakala na pravi trenutek in pravo pesem, da se odloči in najavi veliko vrnitev na glasbene lestvice in najavi album.

Novo obdobje

Pred kratkim je svoje oboževalce razveselila z novico, da prihaja za njo novo glasbeno obdobje. Nuša je že v studiu, kjer snema nove pesmi in napoveduje tudi album. Že to poletje je čas za prvo izmed njih. Nuša se na glasbene lestvice tako vrača s skladbo Valček. Pesem o ljubezni dveh, ki že vrsto let plujeta na isti barki, včasih po mirnem, včasih po razburkanem morju. Z njo se bodo poistovetili vsi, ki vedo, da je za ljubezen treba vztrajati tudi takrat, ko ni tako pocukrana, kot mislimo, da mora biti.

Nuša Derenda
Nuša Derenda je osvojila drugo mesto. Foto: Alesh Maatko

Premierno je Valček zapela na letošnjih Melodijah morja in sonca v Portorožu in navdušila gledalce in poslušalce s pesmijo in nastopom. Uvrstila se je tik pod vrh, na odlično 2. mesto.

Letošnje poletje je prelomno za pevko, ki velja za najboljšo slovensko vokalistko. Nuša Derenda je pred tedni naznanila veliko vrnitev na slovenske lestvice in razkrila, da obrača nov list v bogati glasbeni karieri. “Toliko vam imam še za povedati. Veliko sem razmišljala, kaj želim sebi in svojim poslušalcem dati v prihodnosti. Želim peti zgodbe, ki se me dotaknejo, zgodbe, ki jih tudi sama živim in zato še toliko bolj čutim,” je svojim sledilcem razkrila in sporočila, da že snema nove pesmi in nove glasbene zgodbe.

Razveselila se je tudi navdušenja publike in gledalcev Melodij morja in sonca, ki so pesem nagradili z 2. mestom. “Presrečna sem nad odzivi gledalcev in obiskovalcev letošnjih Melodij morja in sonca na pesem Valček. S svojimi največjimi hiti iz tega festivala – Boginja in Ne kliči me, sem pristala na 2. mestu. To je prekrasna popotnica za pesem. Hvala vsem!”

Nuša Derenda
Izjemna Nuša je tokrat stavila na balado. Foto: Alesh Maatko

“Valček govori o ljubezni dveh, ki že vrsto let plujeta na isti barki, včasih po mirnem, včasih po razburkanem morju. Pesem je za vse, ki vemo, da je za ljubezen vedno treba vztrajati, tudi takrat, ko ni tako pocukrana, kot mislimo, da mora biti.”

Evrovizijska ekipa

Za svoj povratek se je Nuša povezala z evrovizijskim tandemom Maraaya, producentom in avtorjem Raayem, ter Marjetko Vovk, ki za Nušo skupaj ustvarjata nove pesmi. Marjetka v skladbah za svojo glasbeno zgodbo Maraaya v zadnjih letih navdušuje poslušalce z iskrenimi besedili, ki se dotikajo ljubezni in življenjskih resnic, v Nuši pa je našla velik navdih in inspiracijo za zrele zgodbe, ki izhajajo predvsem iz Nušinega življenja in Nušinega pogleda na svet.

“Nuša je velika inspiracija zame. Ne samo kot pevka, ampak tudi kot oseba, človek, ki ve, kaj hoče in ki ima še ogromno za povedati. Veselim se, da smo hitro našli skupni jezik in da uživamo v ustvarjanju novih zgodb, ki bodo, verjamem, pustile pečat na mnoge,” je izid Nušinega novega singla Valček pospremila Marjetka.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
5
+1
2
+1
1
+1
0
+1
4
+1
0
+1
1
Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom
Back to top button