MMS

MMS 2022: Na kaj stavi Nina Lampret?

Njen adut je pesem Modrina

V soboto, 9. julija se bo v portoroškem Avditoriju odvil že 41. festival Melodije morja in sonca, ki vsako leto najavlja dolgo vroče poletje, počitnice in morske dogodivščine, s festivalom pa hkrati dobimo nove poletne uspešnice in zimzelene melodije. V tekmovalnem delu se bo tokrat predstavilo ducat izvajalcev, ki jih predstavljamo, tako kot vsako leto, tudi na našem priljubljenem portalu Evrovizija.com. Kot peta po vrsti bo nastopila Nina Lampret.

Nina Lampret
Nina Lampret bo nastopila kot peta po vrsti. Foto: Alesh Maatko

Mlada glasbenica

Nina Lampret je 17-letna štajerka, ki se že vrsto let ukvarja s petjem. Začela je že pri rosnih 10 letih, nastopila pa je že na mnogih mladinskih pevskih festivalih, kot so Blejski zlati mikrofon, FENS festival, Brežiški otroški festival in drugih. Poleg petja igra tudi klavir, prvo pesem Zate z videospotom pa je izdala pred štirimi leti v sodelovanju z glasbenikom Alexom Volaskom. Kasneje je sodelovala z mnogimi drugimi producenti in glasbeniki ter z založbo Art Music Records. Svoj pevski talent izpopolnjuje pri slovenski pop pevki Alyi, za seboj pa ima že mnogo avtorskih skladb. Ker bo letos dopolnila 18. rojstni dan je njena velika želja tudi nastop na kakšnem izmed večjih slovenskih glasbenih festivalov in prvi samostojni glasbeni album.

Ali vas je presenetila odločitev izborne komisije, da so vas izbrali za MMS 2022?
Seveda, saj je to eden izmed najbolj znanih glasbenih festivalov v Sloveniji. Vedno sem imela željo nastopati na kakšnem odru kot je ta, zato sem se tudi prijavila in upala, da me komisija izbere. Ob prijavi pa si niti nisem mislila, da se mi bo želja dejansko uresničila.

Kako bi se pred nastopom v Avditoriju Portorož predstavili našim bralcem?
Sem Nina Lampret, prihajam iz Frankolovega. Ukvarjam se z glasbo, najraje pojem. Petja se učim pri znani slovenski pevki Alyi, poleg tega pa igram klavir.

O čem govori vaša skladba, ki jo boste predstavili na MMS?
Pesem je napisana iz mojih lastnih izkušenj, govori o fantu, s katerim sem se počutila, kot da lahko zmorem vse. Izgledalo je popolno, govoril mi je da sem edina, ampak to žal ni bilo tako. Pri pesmi gre kot za neko izpoved morju, naj s svojimi valovi in nepremagljivo močjo spere vse spomine nanj in mi pomaga iti naprej. Prepevam o tem, da si želim, da bi se našel kdo, ki bi me rešil iz vsega tega in mi pokazal pravo ljubezen. Tako mi le morje stoji ob strani in briše moje solze.

Bo vaša MMS skladba dobila tudi videozgodbo?
Videospot za to pesem je že posnet. Posneli smo ga v Rovinju in izide takoj po festivalu.

Kaj je/bo vaš adut na odru MMS 2022?
Moj adut pri nastopu bo to, da bom pela z dušo, saj bom pela o lastnih izkušnjah.

Kakšen nastop obljubljate, kako se na vse skupaj pripravljate?
Obljubljam nastop, pri katerem bom res predstavila sebe in moj način petja. Videli boste, da se najbolj vživim pri baladah.

Skozi bogato zgodovino festivalov MMS se je nabralo veliko uspešnic … Katera poletna melodija je recimo vam najljubša?
Meni osebno je najljubša Lahko noč Piran, pevke Anike Horvat. Ta pesem me takoj spomni na Melodije morja in sonca.

Če damo MMS ob stran, kaj vse lahko še pričakujemo od vas v letu 2022?
Najprej izid videospota za pesem Modrina, potem pa upam še na kakšen nastop. Pripravljeno imam že tudi pesem za konec leta in še kakšno priredbo tuje pesmi.

Za konec … kakšno je vašo idealno poletje ter kako ga boste preživeli?
Moje idealno poletje se ravno dogaja, saj se mi uresničujejo glasbene sanje. Poleg tega pa je moje idelano poletje preživljanje časa s prijatelji in družino na morju.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
6
+1
4
+1
1
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button