MMS

MMS 2022: Bo Isaac Palma ponovil uspeh iz leta 2017?

Njegov adut je pesem Zdaj je čas

V soboto, 9. julija se bo v portoroškem Avditoriju odvil že 41. festival Melodije morja in sonca, ki vsako leto najavlja dolgo vroče poletje, počitnice in morske dogodivščine, s festivalom pa hkrati dobimo nove poletne uspešnice in zimzelene melodije. V tekmovalnem delu se bo tokrat predstavilo ducat izvajalcev, ki jih predstavljamo, tako kot vsako leto, tudi na našem priljubljenem portalu Evrovizija.com. Kot četrti po vrsti je tu Isaac Palma.

Isaac Palma je 29-letni Argentinec, ki je v Slovenijo prišel pred petimi leti. Zaljubljen v glasbo in prepevanje se je slovenski publiki prvič predstavil v šovu Slovenija ima talent leta 2016, kjer je presenetil s prepevanjem v slovenskem jeziku in uspešno zasedel drugo mesto. Kmalu za tem je s pevko Manco Špik posnel svoj prvi duet. Leta 2017 je sodeloval na festivalu Melodije morja in sonca, kjer je s svojim prvim singlom Če te kdaj spustim iz rok slavil zmago.

Številna sodelovanja in uspehi

Sledila so številna sodelovanja, in sicer z Modrijani, Janom Plestenjakom, s katerim sta nastopila na podelitvi medijskih nagrad Žarometi, z Niko Zorjan, duom Bql in na zadnje tudi s hrvaško popularno skupino grupa Vigor. Leta 2019 je duet z Niko Zorjan dosegel poseben uspeh, pesem Ola Ola je bila najbolj predvajana pesem leta 2019.

Isaac Palma
Isaac Palma je na odru MMS slavil leta 2017. Foto: Alesh Maatko

Pevec se pri vseh sodelovanjih zelo rad vključi tudi kot pisec besedil v španskem jeziku.

Ali vas je presenetila odločitev izborne komisije, da so vas izbrali za MMS 2022?
Isaac Palma: Zelo sem bil srečen, navdušen, da imam novo priložnost sodelovanja na tem čudovitem festivalu, kombinacija morja in glasbe sta mi od vedno blizu.
Il divji: Ko nas je poklical Isaac Palma in povabil k sodelovanju, so se nam uresničile dolgoletne sanje, saj smo si vedno želeli nastopiti na odru Avditorija Portorož za MMS.

Kako bi se pred nastopom v Avditoriju Portorož predstavili našim bralcem?
Isaac Palma: Prepričan sem, da bo veliko konkurence in da smo vsi pripravljeni na čudovito prepevanje. Po naravi nisem tekmovalen, z veseljem bom predstavil novo pesem, s čudovitim sporočilom in letos dodajam še eno dodano vrednost, ki jo boste lahko videli na odru. Tega nisem še nikoli počel. Zares se veselim.
Il divji: Ko nas slišite peti, ne bi nikoli rekli, da smo IL »DIVJI«, saj nas plemeniti romantika, božanje src in ubrano petje. Smo skupina mladih štajercev, ki poje za dušo in ob tem z veseljem razveseljuje ljudi, ki jih sreča na poti.

O čem govori vaša skladba, ki jo boste predstavili na MMS?
Isaac Palma: Naša skladba je res nekaj posebnega. Govori o tem, da je potrebno živeti sedaj, v tem trenutku, zajemati življenje s polno žlico in dati ljubezni do sebe in drugih možnost, da nas popelje v boljši jutri. V tej pesmi se bodo našli vsi ljudje in verjamemo, da jo v teh časih marsikdo tudi potrebuje.

Bo vaša MMS skladba dobila tudi videozgodbo?
Isaac Palma: Pesem bo dobila videozgodbo, kot vedno, kadar zapojem kaj povsem novega, dodam tudi videozgodbo, da tako pesem dobi svojo podobo. Tokrat je zgodba zelo močna, zato si še posebej želimo to podpreti z videovsebino. Videospot bo na voljo še isti večer po tekmovanju.

Isaac Palma
Isaac Palma na odru MMS. Foto: Alesh Maatko
Kaj je/bo vaš adut na odru MMS 2022?
Isaac Palma: Najljubše mi je skozi moj glas, ljudem podariti svojo dušo, svoje srce. Navdušuje me, da glasba premika vse meje, glasba je čarovnija. Skozi njo se popolnoma predam občinstvu. Zelo rad sporočilnost besedila tudi dobro interpretiram in na tem veliko delam, pred nastopi.
Il divji: Definitivno pet noro dobro oblečenih moških, ki so po vrhu štajerci in za češnjico na vrhu torte še fejst dedci. (smeh)

Kakšen nastop obljubljate, kako se na vse skupaj pripravljate?
Isaac Palma: Pesem je nežna, globoka, zelo lepa, pripravljamo se z dušo. Naša pesem je narejena za široko občinstvo in zato komaj čakamo, da nas slišite. Nastop bo nekaj posebnega, saj pripravljamo posebno koreografijo. Več vam ne smemo izdati, boste videli v živo. Smo pa veliko vadili in že komaj čakamo oder. Priprave na Štajerskem pa potekajo z veliko smeha in dobre kulinarike. (smeh)

Če damo MMS ob stran, kaj vse lahko še pričakujemo od vas v letu 2022?
Isaac Palma: Pričakujete lahko, da bom veliko delal, sodeloval, koncertiral na turneji poletna glasbena čarovnija, ki je v polnem teku in se znova povezujem s krasnimi glasbeniki, profesionalci. Ostanite z menoj, nenehno bo kaj lepega.
Il divji: Na »lagru« imamo še tri samostojne projekte in pa posebno turnejo z bendom, česar ob takšni večglasni zasedbi v Sloveniji ne doživiš pogosto.

Za konec … kakšno je vašo idealno poletje ter kako ga boste preživeli?
Isaac Palma: Moje idealno poletje je leže v senci, v dobri družbi, z družino, z veliko pozitive, veliko ljubezni, veliko dobre glasbe, dobre morske hrane.
Il divji: Glede na to, da vsako leto odpojemo približno 30 porok in veliko ostalih presenečenj, je najbolj idealno poletje čas z družino in prijatelji, zato si vsako leto v naprej rezerviramo dva tedna dopusta, da omogočimo nastope in družinsko življenje v ravno pravšnji meri.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X