MMS

Zmagovalec 37. festivala Melodije morja in sonca je Isaac Palma

Tradicionalni festival znova navdušil

V poletnem amfiteatru portoroškega Avditorija so se odvile že 37. Melodije morja in sonca, kjer je tokrat slavil Isaac Palma, ki je za las prepričal z melodijo Če te kdaj spustim iz rok. Na drugem mestu je s pesmijo Ruleta končala Anika Horvat, tretje mesto pa so osvojili Prifarski muzikanti, ki so se predstavili z melodijo Tako kot je, je prav …

Mario Galunič in Lorella Flego
Lorella in Mario / Foto: Alesh Maatko

Tradicionalni in priljubljeni festival sta tokrat v Portorožu že devetič vodila Mario Galunič in Lorella Flego, ki sta znova več kot uspešno krmarila s festivalsko barko, ki nam je po napetem glasovanju prinesla novega zmagovalca.

Zmagovalna skladba Če te kdaj spustim iz rok je prejela največ točk s strani strokovne komisije (12) in glasovanja občinstva v Amfiteatru Avditorija Portorož (12), deset točk so ji namenili gledalci pred TV-sprejemniki, radijske postaje (Radio Slovenija – 1. program, Radio Koper, Radio Celje, Murski val, Radio Maribor ter Radio Kranj) pa Isaacu Palmi niso namenili niti ene točke. V skupnem seštevku je Isaac Palma osvojil 34 točk. Prav toliko kot drugouvrščena pesem Ruleta, s katero se je predstavila Anika Horvat. Pravila so v takem primeru jasna, da zmaga tista skladba, ki prejme več točk od strokovne komisije. V tem primeru je Isaac Palma pri stroki osvojil dvanajst točk, Anika pa deset (glej tabelo).

Seštevek vseh glasov je prinesel novega zmagovalca. / Foto: Alesh Maatko

Petčlanska strokovna festivalska komisija, ki so jo tokrat sestavljali Patrik Greblo (predsednik), Elza Budau, Marko Vuksanovič, Dajana Makovec in Alesh Maatko pa je preostale nagrade (med štirinajstimi bolj ali manj poletnimi in spevnimi melodijami) razdelila takole:

  • Nagrado strokovne komisije za besedilo, ki jo je podelila Elza Budau, je prejel Leon Oblak, kot pisec besedila skladbe Ruleta v izvedbi Anike Horvat.
  • Nagrado strokovne komisije za glasbo, ki jo je podelil Slavko Ivančić, je prejel Tomaž Klepač za skladbo Moje oči izvajalcev Klepač in Gustinčič.
  • Nagrada strokovne komisije za izvedbo, ki jo je podelil Patrik Greblo je prejel Gregor Ravnik za skladbo Med nama, ki jo je tudi sam odpel.
  • Nagrado strokovne komisije za obetavnega izvajalca oz. avtorja – nagrada Danila Kocjančiča, ki jo je podelila Lada Tancer, pa je prejel Aleksander Novak za avtorsko skladbo Mesto rož.

Vse večja gledanost festivala

Melodije morja in sonca 2017 je spremljalo kar 8,1 % oziroma 151.900 gledalcev, starejših od štirih let. Pri tem je oddaja dosegla 34 % delež gledalcev televizije v času oddaje.

Kaj pa lansko leto? 36. Festival Melodije moja in sonca si je povprečno ogledalo 6,6 % ali 130.300 gledalcev, starih nad 4 leta, oz. 27 % delež vseh gledalcev televizije v času prenosa.

Po zaključku festivala je sledila še tradicionalna novinarska konferenca za medije. / Foto: Alesh Maatko
Isaac Palma in Slavko Ivančič / Foto: Alesh Maatko

Nostalgičen zaključek … V letošnjem spremljevalnem programu (med glasovanjem) so zazvenele melodije, ki v besedilih opevajo naše obmorske kraje. Na velikem festivalskem odru smo lahko v času glasovanju spremljali Alyo, ki je zapela zmagovalno skladbo MMS-a iz leta 1996 – Lahko noč, Piran. Slavko Ivančić je zapel skladbo Solinar, Domen Kumer se je predstavil s svojo zmagovalno skladbo iz MMS-a 2005 Do Portoroža, Steffy nas je pobožala s skladbo Sonce sije na Portorož, Gašper Rifelj se je nato s skladbo odpravil Z Goričkega v Piran in ne nazadnje je bil tu še Žiga Rustja s skladbo Portorož, 1905.

Po festivalu se je nadaljevalo druženje ob jedači in pijači ter torti velikanki. / Foto: Alesh Maatko

Skladbe, ki smo jih slišali na MMS 2017

  Izvajalec Naslov melodije
1. Prifarski muzikanti Tako, kot je, je prav
2. The Woodlanders Poletje
3. Rok in Rokovnjači Ob morju
4. Igor Lija in Moni Kovačič Dober par
5. Francesco Squarcia Potenza della musica
6. Ema Sladič Vse tja do sonca
7. Isaac Palma Če te kdaj spustim iz rok
8. Anette Moj dan
9. Daniel Rampre in Andreja Čamernik Za ljubezen sta potrebna dva
10. Vivjana in Robert Vatovec Music Team Addio, amore mio
11. Aleksander Novak Mesto rož
12. Anika Horvat Ruleta
13. Klepač in Gustinčič Moje oči
14 Gregor Ravnik Med nama
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button