MMS

MMS 2022: Kaj bo ponudila Tosca Beat?

Dekleta stavijo na Colori della natura

V soboto, 9. julija se bo v portoroškem Avditoriju odvil že 41. festival Melodije morja in sonca, ki vsako leto najavlja dolgo vroče poletje, počitnice in morske dogodivščine, s festivalom pa hkrati dobimo nove poletne uspešnice in zimzelene melodije. V tekmovalnem delu se bo tokrat predstavilo ducat izvajalcev, ki jih predstavljamo, tako kot vsako leto, tudi na našem priljubljenem portalu Evrovizija.com. Kot tretja po vrsti se bo predstavila skupina Tosca Beat.

Tosca Beat
Skupina Tosca Beat na uradni predstavitvi MMS 2022. Foto: Alesh Maatko

Zala, Urška in Eva

Tosca Beat je slovenska glasbena skupina, ki modernejšo, urbano glasbo in elektroniko, združuje s klasiko in opero. Skupino sestavljajo tri akademske operne pevke, Zala Hodnik, Urška Kastelic in Eva Pavli. Sodelujejo z različnimi znanimi slovenskimi glasbenimi producenti in glasbeniki. Leta 2015 so izdale prvo skladbo Open Sea. S skladbo Free World pa so sodelovale tudi na izboru Ema 2017.

Junija 2017 so izdale svoj prvi studijski album, pod naslovom Tosca Beat. Skupina je napisala tudi himno za UEFA Fursal Euro 2018 (evropsko prvenstvo v futsalu), s katero je nastopila na odprtju prvenstva v Stožicah. Sicer pa so dekleta koncertirala na večjih odrih po Sloveniji (Festival Lent, Urbano dejanje, Festival Poleti v NUK, poletni festival Piran, Pokal Vitranc, Grajska muzika – Ljubljanski grad, itd.), gostovale pa so tudi v Nemčiji.

Leta 2020 so Tosca Beat v sodelovanju z Nika Records izdale skladbo in videospot z naslovom Higher.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button