MMS

MMS 2022: San Di EGO – gre za fante, ki dihajo rock ‘n’ roll

Stavijo na pesem Človek mora imeti sanje

V soboto, 9. julija se bo v portoroškem Avditoriju odvil že 41. festival Melodije morja in sonca, ki vsako leto najavlja dolgo vroče poletje, počitnice in morske dogodivščine, s festivalom pa hkrati dobimo nove poletne uspešnice in zimzelene melodije. V tekmovalnem delu se bo tokrat predstavilo ducat izvajalcev, ki jih predstavljamo, tako kot vsako leto, tudi na našem priljubljenem portalu Evrovizija.com. Kot drugi po vrsti bodo nastopili člani zasedbe San Di EGO.

San Di EGO je slovenska rock zasedba, ki je nastala leta 2013. Pod okriljem založbe Dallas Records je do sedaj izdala 3 albume: San Di Ego (2014), Doktor za Rock ‘n’ Roll (2017) in Zdaj je čas (2020). Člani skupine so predstavili zavidljivo število singlov in videospotov, med katerimi so poleg avtorskih pesmi največ pozornosti pritegnili s priredbami »Stayin’ Alive« skupine Bee Gees, »Touch Me« Samanthe Fox, »Julija« Aleksandra Mežka, »Dancing Queen« skupine ABBA in »Anita ni nikoli« skupine Halo. Z njimi so si pridobili veliko oboževalcev tako doma kot v tujini. Sodelovali in nastopali pa so tudi z zvenečimi imeni, kot so Samantha Fox, Aleksander Mežek ter Tulijo Furlanič.

San Di Ego Band
San Di EGO stavi na skladbo Človek mora imeti sanje. Foto: KAJ 5 produkcija

San Di EGO obljubljajo, da bodo tudi v prihodnje ostali zvesti rock glasbi, pristnosti in dobremu vzdušju tako na odru kot pod njim. V novo koncertno sezono se podajajo sveži in pozitivne energije polni in verjamejo, da njihova pot še zdaleč ni končana.

Ali vas je presenetila odločitev izborne komisije, da so vas izbrali za MMS 2022?
Niti ne. (smeh) Naša pesem Človek mora imeti sanje je kot nalašč pesem za Melodije morja in sonca. Seveda smo veseli, da je tudi komisija prepoznala to v tej skladbi in da so jo uvrstili v letošnji MMS 2022.

Kako bi se pred nastopom v Avditoriju Portorož predstavili našim bralcem?
Mislim, da rock skupino San Di EGO ni potrebno posebej predstavljati, saj gre že za prekaljene in uveljavljene slovenske glasbenike. Vsekakor pa gre za fante, ki dihajo rock ‘n’ roll.

O čem govori vaša skladba, ki jo boste predstavili na MMS?
Sklada Človek mora imeti sanje govori o temu, da je potrebno sanjati, saj to nam daje energijo in upanje za naprej. Nikoli nisi premlad ali prestar, da bi lahko sanjal. Posebej sedaj v časih kot so trenutno je potrebno sanjati, da lahko premagamo ovire ki nas pestijo na poti. Najlepše pa jo opiše kar en verz iz same pesmi: “STAR SI AL MLAD SRCE TI BIJE ISTO. NE, NI POZABILO BISTVO. DAJE MI NA ZNANJE ČLOVEK MORA IMETI SANJE.”

Bo vaša MMS skladba dobila tudi videozgodbo?
Zaenkrat video podoba skladbe (še) ni v planu, ampak nikoli ne reci nikoli. (smeh)

San Di EGO
San Di EGO na uradni predstavitvi MMS. Foto: Alesh Maatko

Leta 2016 so nastopili na EMI.

Kaj so/bodo vaši aduti na odru MMS 2022?
Naši aduti na odru so takšni kot povsod, vidi se da res obožujemo glasbo ki jo igramo, se radi zabavamo in ta energija se vidi tudi na naših nastopih. Tako bo tudi na odru festivala MMS.

Kakšen nastop obljubljate, kako se na vse skupaj pripravljate?
Na tem odru se bomo sicer predstavili v nekoliko drugačni, malo bolj mirni luči, kot ste nas vajeni. San Di EGO boste tako na odru festivala MMS videli v akustični izvedbi pesmi Človek mora imeti sanje, vsekakor pa obljubljamo naš tipičen sproščen in zabaven nastop.

Skozi bogato zgodovino festivalov MMS se je nabralo veliko uspešnic … Katera poletna melodija je recimo vam najljubša?
Težko bi bilo vse našteti, vsekakor pa je ena izmed teh pesem Anita, katere priredbo je San Di EGO že naredil v preteklosti.

Če damo MMS ob stran, kaj vse lahko še pričakujemo od vas v letu 2022?
Leto 2022 je na srečo res pestro za nas glasbenike, saj smo po dolgem času vsaj zaenkrat lahko normalno zadihali. Za nami je že veliko koncertov v tej sezoni, pred kratkim pa je luč sveta ugledal tudi naš zadnji singel Ko je ni zraven mene. Za naprej pa je v planu še kar nekaj nastopov tako samostojnih kot festivalskih, kmalu pa lahko od nas pričakujete tudi nove pesmi. Vsekakor delamo s polno paro, koncentriramo in si v prihodnosti obetamo tudi novo ploščo v naslednjem letu.

Za konec … kakšno je vašo idealno poletje ter kako ga boste preživeli?
Za nas idealno poletje že traja, je zelo podobno takšnem takšno kot je letos. To pomeni sproščeno, brez omejitev in polno nastopov na najrazličnejših dogodkih. Vmes pa še kakšen hiter dopust, skok na morje, v hribe in veliko druženja ter pozitivne energije.

Fantje se lahko pohvalijo predvsem s svojimi nastopi. Za seboj imajo številne koncerte, s katerimi so zajeli vso Slovenijo. Nastopili so tudi na vseh večjih festivalih. Njihove koncerte odlikujejo atraktivnost, močna energija, kvalitetna izvedba ter skrbno izbran repertoar, ki je zelo obširen, saj poleg lastnih avtorskih skladb vsebuje tudi večino največjih rock hitov predvsem iz sedemdesetih in osemdesetih let prejšnjega stoletja.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X