SLO POPEVKA

Popevka 2022: Ljudstvo prepričala Mia Guček, stroko pa zasedba Gedore

Za zmago se je borilo 10 popevk

V studiu 1 nacionalne radiotelevizije se je odvila še ena Popevka, ki je bila tokrat 45. po vrsti. Popevka, ki v letu 2022 obeležuje 60. obletnico in ki sta jo prvič skupaj vodila Nina Osenar in Jure Kopušar. Vse popevke so tudi tokrat izvajalci odpeli v živo, in sicer ob spremljavi revijskega orkestra RTV Slovenija pod dirigentskim vodstvom Tadeja Tomšiča. V šov programu se je voditeljskemu paru pridružila diva Helena Blagne, za piko na i pa sta bila tu še lanskoletna zmagovalca Gregor Ravnik in Raiven, ki sta se z Mladimi očmi poklonila nedavno preminulemu glasbenemu mojstru Juretu Robežniku.

Deset novih popevk

Skozi glasbeno obarvan večer, ki – roko na srce – znova ni prinesel kakšnega večjega glasbenega presežka, smo lahko slišali deset bolj ali manj posrečenih skladb, ki so jih odpeli večinoma sami znani glasbeniki, in sicer: Dinamitke, Veronika Strnad, Maja Založnik, Andraž Hribar, Amaya, Saša Lešnjek, Gedore, Mia Guček, BosaZnova ter in za konec še Lea Likar. Ob tem ni odveč če zapišemo, da je bil dirigent Tadej Tomšič prijetna in osvežujoča popestritev festivala, saj je z orkestrom in spremljevalnim bandom poskrbel za modernejši pristop, kar so opazili tudi gledalci in poslušalci, ki si sicer takšno prireditev (kot tudi ostale podobne festivale) želijo videti v kakšni večji dvorani. Kot nekoč …

Nina Osenar, Jure Kopušar, Mia Guček
Nina Osenar, Jure Kopušar ter zmagovalka Mia Guček. Foto: Adrian Pregelj/RTV SLO

Zmagoslavje za Primorsko

Tudi tokrat smo dobili dve zmagovalni skladbi. Eno je izbrala strokovna komisija (Andrea F, Mojca Menart, Iztok Novak – Easy, Gregor Ravnik in Darja Švajger), ki se je odločila za obalno skupino Gedore ter njihovo popevko Od tu in tam (M. Bobič, M. Hrvatin / L. Oblak / P. Greblo).

Ljudstvo pa je prav tako prepričala Primorka (Koprčanka) Mia Guček s skladbo Nove slike (M. Guček / M. Guček / J. Markič).

  Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
  +1
  25
  +1
  1
  +1
  2
  +1
  0
  +1
  0
  +1
  1
  +1
  0
  Twitter
  Back to top button