ZABAVNO & DRUŽABNO

Mia Guček navdušila na finalnem izboru za najlepšega Slovenca

Mister Slovenije je postal Al Sivka

Projekt Mister Slovenije 2022 je doživel vrhunec. Naziv za najlepšega je osvojil 19-letni Al Sivka iz Izole. To je tudi že tretje leto zapored, da je lenta najlepšega Slovenca pripadla Primorcu.

V Šentjakobskem gledališču Ljubljana se je z velikim finalom zaključila trinajsta sezona projekta Mister Slovenije. Bilo je vroče tako na odru kot v dvorani, kjer publika ni varčevala z glasilkami. Osmerica finalistov se je potegovala za naziv najlepšega pod Alpami, o njihovi usodi pa je poleg organizacije odločala še 9 članska komisija. Svoje ocene so podali, modna fotografinja Ana Gregorič, vplivnica Teja Jugovic – Cool Mamacita, mister Slovenije 2021, Sebastian Čufer, primabalerina Ana Klašnja, sanjski moški Blaž Kričej Režek, direktor marketinga Avto Aktiv Slovenija, Senijad Čatić, raper in borec Denis Porčič – Chorchyp, lastnik licence mister Italia, Dario Diviacchi in Franko Bajc, zmagovalec dveh priljubljenih resničnostnih šovov.

Mister Slovenije 2022
Sebastian Čufer, Dario Diviacchi, Blaž Kričej Režek, Ana Gregorič, Senijad Čatić, Teja Jugovic – Cool mamacita, Franko Bajc, Ana Klašnja in Denis Porčič – Chorchyp. Foto: MisterSlovenia

Osem finalistov

Na odru se je predstavilo osem finalistov: Žan Janez Hribar, 21-letnik iz Velikih Lipljen, Kristijan Plesec, 21-letnik iz Ljubljane, Al Sivka, 19-letnik iz Izole, Miguel Angel Soto, 25-letnik iz Maribora, Martin Peternelj, 22-letnik iz Kopra, Leo Krajnc, 27-letnik iz Sela pri Ihanu, Lenart Močenik, 20-letnik iz ​​Šmarja pri Jelšah, Sven Arnautović Holobar, 21-letnik iz Izole. V super finale, TOP 5 so se uvrstili: Kristijan Plesec, Sven Arnautović Holobar, Martin Peternelj, Leo Krajnc in Al Sivka.

Mister Slovenije 2022
Casual izhod v oblačilih Layoners. Foto: MisterSlovenia

Novi lepotec

Naziv Mister Slovenije 2022 je tudi letos šel v roke Primorcu. Po Simonu Blaževiću iz Kopra, mistru Slovenije 2019 in Sebastianu Čuferju, mistru Slovenije 2021 iz Tolmina, je tudi letos naziv najlepšega Slovenca pripadel Primorcu, 19-letnemu Alu Sivka iz Izole. Dijak srednje tehniške šole v Kopru se v prostem času ukvarja z modelingom, vedno bolj pa ga mika pot v igralske vode. Novopečeni mister zmage ni pričakoval, jo je bil pa izjemno vesel.

Mister Slovenije 2022
TOP 5 super finalistov. Foto: MisterSlovenia

Užival med tekmovanjem

»Rad bi se zahvalil vsem za podporo tekom projekta, kot tudi na finalni prireditvi, ravno to nam dalo dodatno samozavest na finalnem odru. Vesel sem tudi, da sem spoznal krasne ljudi, moje sokandidate bi pa zaradi kolegialnega odnosa in medsebojnega podpiranja med izborom prej označil za nove prijatelje kot konkurente oz. sotekmovalce. V samem procesu do izbora mistra Slovenije sem zelo užival, sploh zato ker ne gre za klasično tekmovanje, kjer bi tekmovali proti ostalim kandidatom, temveč bolj sami s sabo. Organizacija mistra namreč stremi k temu, da preko vseh izobraževanj iz tebe dobi tvojo najboljšo različico,« je svoje občutke takoj po zmagi delil Al.

V času samega izbora pravi, da mu posvečal veliko energije in discipline, zato se še toliko bolj veseli zmage in poplačanega truda. V dnevih, ki prihajajo ne bo počival, posvetil se bo šoli in pripravi na svetovni izbor na Mistru Global, ki bo februarja na Tajskem.

Mister Slovenije 2022
Al Sivka – Mister Slovenije 2022. Foto: MisterSlovenia

Trije hodi

Sicer pa so se finalisti predstavili v treh hodih. Prvi ocenjevalni hod je bil v znamenju blagovne znamke Layoners, drugi v spodnjem perilu in očalih Layoners ter modnih dodatkih GT Collection ter zadnji v elegantnih oblekah Morro Sartoriale. Za brezhiben nastop mladeničev so poskrbele koreografinja Barbee Šuštaršič, make up artistka Sandra Pranjič iz Sfumato Make up in frizerka Nika Lemut.

Mister Slovenije 2022
Prešerno nasmejana igralec Uroš Smolej in pevka Regina. Foto: MisterSlovenia
Mister Slovenije 2022
Na mistru je vedno zabavno so si bili enotni Ana Gregorič, Sandra Pranjić, Mia Guček in Matjaž Kumelj. Foto: MisterSlovenia

Znani obrazi

Gala prireditev je zabavno in sproščeno vodila čudovita Pia Pustovrh, med glasbenimi gosti pa so se na odru zvrstili, glasbenica in zmagovalka letošnje popevke Mia Guček, pevca Gašper Oblak in Matjaž Kumelj in pevka Kristie Clé z operno pevko Gajo Sorč. Za plesno popestritev pa so poskrbeli prekaljeni plesalci plesnega centra Bolero.

Mister Slovenije 2022
Mia Guček je nastopila s svojo zmagovalno skladbo slovenske popevke. Foto: MisterSlovenia
Mister Slovenije 2022
Pevec Matjaž Kumelj. Foto: MisterSlovenia
Mister Slovenije 2022
Pevka Kristie Clé je navdušila občinstvo z nastopom skupaj z operno pevko Gajo Sorč in plesalcema iz Bolera. Foto: MisterSlovenia
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
7
+1
3
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom
Back to top button