ZABAVNO & DRUŽABNO

Regina: Vedno sem iskala nove sloge v glasbi in ta je nekaj posebnega

Nova skladba Te plave oči

Naša nekdanja evrovizijka Regina napoveduje nov projekt v stilu elementov bossa nove, jazza in sambe. Prva skladba, ki najavlja tudi njeno novo ploščo se imenuje Te plave oči. V tej pesmi je čutiti nove, barvite in pozitivne ritme in vibracije.

Pesem Te plave oči je izjemna kombinacija prekmurščine, za katero je besedilo prispeval Prešernov nagrajenec Feri Lainšček in bossa nove, ki gre hitro v uho. Skladba je v celoti posneta v živo v studiu Ax production, končni miks pa je bil izdelan v Londonu v studiu Abbey Road.

Regina
Regina Foto: Stane Jerko

Glasbena preobrazba

In kaj o glasbeni preobrazbi pravi naša nekdanja ervrovizijka? “Vokalno se odlično počutim v tem žanru. Prva pesem Te plave oči je začetek nove zgodbe v kateri se bodo znašli vsi moji dosedanji hiti. Prekmurščina in bossa nova pa je nadvse posrečena kombinacija, ki te kar zaziba, je prijetna in nahrani dušo,” je povedala Regina.

Naša znana vokalistka z novim stilom realizira dolgoletno željo po novi zvrsti glasbe, ki ji je kot pevki zelo blizu. “Vedno sem iskala nove sloge v glasbi in ta je nekaj posebnega. Akustika je nekaj s čimer sem začela in lahko rečem, da sem se vrnila k svoji prvi ljubezni. Zelo pa sem vesela in srečna, ker se mi je po dolgih letih na odru pridružil moj najljubši kitarist, moj mož Aleks. To je zame resnično posebno zadovoljstvo, ki me čustveno popelje na najine začetke, ko sva se predstavljala še kot duo Regina,” je še dejala.

Regina je v novi zasedbi publiko nagovorila lani na koncertu in odzivi so bili tako dobri, da je vse klicalo po reprizi in tako je v nastajanju projekt z novimi skladbami ter že znanimi v novem slogu, pod katere se kot aranžer podpisuje njen mož Aleksander Kogoj, producent in filmski režiser, ki je izdal tudi, da bo po skladbi Te plave oči, Regina presenetila v plesni poletni skladbi Me maš kaj rada.

Regina
Regina je večkrat nastopila na Emi. Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button